24 December, 2008

Comic Fiesta 2008

mood : -
music : Crest Of Z's - JAM Project

COMIC FIESTA 2008
starting at 10 am, December 20 in Sunway Convention Center, Sunway Piramid
until 7 pm December 21st.
to evryone whu ddnt mnage to go there, esp those whu really2 want
you know what
YOU SUCK.
because it was OSM ORZSOME AWESOME. EPIC
although RTW VIII held on the same day but still
i dont regret going to CF.
arrived at Sunway Piramid around 11.30 am
kinda sesat.
YALAR, changed so much de
last time semue nmpak kecik je
skang complicated gle
plus bawak air botol sekotak lak tu. cakap ah tak lengah lak tgn
nk call vio pun payah
vio cakap CP3.
CP3? WTF?
well however we manage to get there
smpai sane je rafique dh mcm
'.........'
"Bapak freak sial tmpat ni"
well rafique, kat situ kau la freak. sbb org laen nmpk normal ahaha
then beli tiket for 2 days
and say bbye to rafique as he'll meet with syazmin and bob

well according to the schedule, i suppose to jaga booth
but then seeing pepol HOORAH and stuff
not to mention bz gak kat ctu
so me and vio just.. stand there u_u;
however, roughly 5 minutes after vio diupgrade jd penjage wang
i said to myself
srys ah takkan aku nak ddk kt sni je u_U;
so i join kens and tarik ppl to the booth xD;
srysly, u cant even imagine the awkwardness in me, doing that u.u;;;;
to my surprise, they act pegi kat booth! xDDDDD
from 11 till 1 pm ppl were like BANYAK GILA.
then onwards, ppl getting lesser lesser
and many badges was sold out at the end of the day ^^
the bookmarks and the Happy Family Card Deck are okay
but still, badges pwnd them
so the day after that, we like more focus on bookmarks and Happy Family
as badges was very, very attractive, and AWESOME ahaha
but but on the 2nd day
eventho pepol are WAAAYY BANYAK from the 1st day
i smhow lari byk u.u;;
salah pentas tu sbb attractive-ness lvl die sgt tinggi .A.
dpat autograph from Keith!!!! *O*
dan gamba bersame MechaFROG!!!!! *O*
beli baju CF XD
dan ade cosplay yuna yg KAWAIIIIII *nosebleed*
BOTH OF THEM *nosebleed*
so
i went home happy-ly
evntho miss Manchester United winning CLUB WORLD CUP
not to mention Rooney scored too ;_;
but yeah
its not a big deal
there's always a replay rite
and CF? lol
happy happy daes~





both cosplayer is AWESOME. you guys make my day! d(^O^)b

roti-terbakar

23 December, 2008

Astro

mood : tired
music : Speed Of Sound - Coldplay

fergh
keletihan dari hari sabtu dan ahad lepas tak hilang lagi
musibah datang dgn pelbagai cara
demam, pening, tak boleh tdo tenet selo
yadayada
dan akhirnya aku menukar lagi template blog ni
dan ini bukan kali terakhir
tgk mood
kblakangan ni mood aku pelik
ingin aku tegaskan disini aku LELAKI SEJATI
agak swing yer
dh lah byk gle org cari masalah dari aku
bermcm2 cara.
including abang, kakak, papa, and friends.
although tak sengaje but still
aku moody gle ari sabtu tu
dan ahad pun
seb baik org tak prasan ahaha
boleh gak mng anugerah pelakon pembantu nih
pagi tadi gi dota lagi
pukul 2, lpas amik akak
mmg takleh tdo
then rafique call
ajak dota
so ktorg pegi la
and we manage to win against all odds
[2 Intell Hero + 1 Strength Hero] vs [2 Strength Hero + 1 Agi Hero]
and manage to ks rafique, TWICE haha
so far i think
that is the most decisive game ive ever played
and we won. yeaa.
mama hmm, outstation again
this time at PD
i tot i wan to follow
but cf so haha
and yea CF.
have fun. really.
ill talk bout that later
when i have enough mood to talk bout it

thats all
roti-terbakar

17 December, 2008

ultraman dan manusia

Ultraman, sejenis makhluk yang amat baik hati. Selalu melawat bumi esp Tokyo untuk menolong manusia melawan raksasa. Layak sebenarnya untuk mereka mendapat 'Datuk-ship' tapi sebab tak pernah tolong Malaysia, jadi kempunanlah beliau. Shah Rukh Khan yelah, tolong Melaka. Ultraman? Hmm. Tapi, adakah benar bahawa Ultraman melawat dunia semata-mata? Adakah mereka mencintai Bumi macam kita? Ataupun, ada udang disebalik mee udang?

Mereka juga ingin menikmati kehidupan di Bumi. Macam kita semua. Cuma mereka tak keluar je lagi dalam video clip (iklan) di channel 551, Discovery Channel. Mereka mempunyai masa untuk berhibur. Macam kita semua. Aku tak tipu. Aku ada bukti kukuh lagi jelas.



-Ultraman patut diletakkan dalam video ni. Wajeb.-



Pertama

Ultraman perlukan hiburan. Seperti kita juga, mereka tengok bola. Tidak pasti samada menyokong Manchester United, Kedah ataupun Kashima Antlers, yang pasti mereka perlukan hiburan.


"GOAL!" Mereka bersorak apabila pasukan yang disokong menjaringkan gol.


Kedua

Manusia mempunyai agama dan kepercayaan. Benda ini juga termaktub dalam Rukun Negara kita yang pertama, Kepercayaan Kepada Tuhan. Ultraman? Sudah pasti. Ini dapat dibuktikan dengan gamba berikut.


"Harap harap Jepun dah tak kena attack ngan raksasa. Eh, tu bukan raksasa ke?"

Ketiga

"Bersukan, Bersenam, berekriasi bersama keluarga~" Kita mesti pernah dengar lagu ini pada tahun 1990-an dulu kan? Masih terngiang ngiang di telinga saya. Rasanya Ultraman pun suka akan lagu ini. Untuk stay fit dan tough katanya lagi.


"Oi, balengla bola tu cepat!"

Keempat

Bergambar. Heh. Banyak manusia sukakan bergambar. Camwhoring, kandid, dan berbagai lagi lah. Ultraman pun tidak ketinggalan.




CEO CEO ni juga tak ketinggalan posing dengan Ultraman.

Kelima

Memandangkan harga minyak semakin naik dan juga ekonomi meleset baru baru ini, Ultraman telah mengambil inisiatif untuk menjimatkan wang mereka, sama seperti kita - Pengangkutan Awam.


Gambar ini telah ditangkap oleh seorang remaja di Tokyo

Jadi, ini lah sedikit sebanyak persamaan antara Ultraman dan Manusia. Usah lah anda berangan-angan menjadi Ultraman, *walaupun aku pernah posing macam tu tapi.. * kerana mereka juga sama seperti kita. Cuma.. Mereka tak dapat merasai nikmat makan Roti Bakar Mentega Kacang. HAHAHA. Nikmat makan Roti Bakar Mentega Kacang ni memang unggul.


"Argh! Nak makan Roti Bakar + Mentega Kacang!" Luahan hati si Ultraman


//Post istemewa menandakan dah 50 post aku dekat blog ni. Sekian, dari saye.//

roti-terbakaq

16 December, 2008

Dances Of The Spirit

mood : holiday
music : Warwick Avenue - Duffy

just return from langkawi
just return? no lah. like 2 weeks ago
stayed at Porto Malai, Langkawi (Awana)
kakak not going, kerja (HAHAHA, SERVE YOU RIGHT.)
aizti, tanak sbb nk online (SERVE YOU RIGHT, TOO.)
wait, ape sbb aizati tamau pi? ahahaha.
papa oso not going
SUMMARY.
bilik 3211
condition - u_u;;;;;;
maybe sbb mama tak ambik suite kott
but, oh well
the view?
SUPERB.
excellent for a holiday
(except this is not a holiday, as mama have meeting all 4 days)
the boats, the sand is whiiitteee(altho there's not enuf sanf but..)
the temperature - just nice~
u guys have to experience it first hand
its just, AWESOME.

the journey start 2nd December 2008
at 6.30am we already on mama's C230
mama explained how we're gonna get there
both abang and me will travel by bus
not to mention its LHDN.
while mama
she'll take MAS >_>
that, is totally unfair.
well, somehow we manage to survive from mama's officer (org bwah mama)
and arrive at Awana Porto Malai, Langkawi
its like, eennnnnnnndddddd of langkawi
but upon arriving~
we WOW at the view
it just worth the 7 hours journey
mama called
she asked how was the hotel
and stuff. you noe~
then she said that her plane is like 7.30pm
and we're like.. ohh.. owwkaaaayy, wth are we going to do
its only 2 demmit
well
tidur duluuu.
then makan xD~
then? ahhh..
the greatest thing mankind ever invented.
televisonnnn o_o
as usual, vision 4, discovery, rtm (lol) and most important, ESPN
so i watched ESPN la of course xD
till sometimes later at 9
mama arrived~
while abg dh jadi kayu atas katel tu =_=
noticed that theres boat outside there
fishing i guess..
those rich bastards >_>

I woke up around 6.15 am
heard fisherman motor boat running
excited, i went outside
and manage to arrive in time
its GORGEOUS. MAGNIFICENT. EXCELLENTE. AVANTGARDE. ELEGANCE. MAGNIFICENT. IMPREZZA.
very, very nice
later at 7 mama went meeting
abang and me went to rent car
hope for a KANCIL or KELISA, instead we received WIRA "OTL "OTL
the condition, pft. it SUQ.
no power window, also cannot open the window
anyway, anyhow by any mean.
not by rock, of course, or my 60 for deposit will bye-bye
means we cant merasa 'angin sepoi-sepoi-bahasa' in Langkawi orz
looking foward to it actually orz orz
lucky the aircond is okay
thats why its only 50 per day =_=
go isi minyak, another 50 gone T.T
discussed with abang, where to go, what to do, whos driving
of course, abang will drive while i navigate him
map is there in the car lols
bought some sandwiches and vanilla cokes
then abg try to tune in mix fm
when we realize that in fact, theres NO RADIO.
wtf. gila ka weiii, u want us to die ah?
lucky brought my Creative Zen Stone with Speaker <33333333
so langkawi, here we go! XD

>>~'-~>>

we went back to hotel around 7pm.
DAMN PENAT WEYH
but happy :>
SATU LANGKAWI DAH PUSENG HAHAHA
ask us, mane lagi tak pegi
Teluk Datai?
*nosebleed!*
Pantai Pasir Tengkorak?
as cool as it name is!
Gunung Mat Cincang?
all cincai. gone ediii.
Black Sand Beach? Tanjung Rhu?
how come tak pegi, mesti pegi.
Gunung Raya?
top of the mountain summore.
Makam Mahsuri?
what is Langkawi without Mahsuri?
Ancient Tomb?
history.
Pekan Kuah?
lauk de.
say laa any place. all we jelajah already
the blood of explorer is running la wei
thus, Pojat and Podin, the Explorer is borrrrnnn!
(doesnt have anything to do with Dora the Explorer, neither dora demented xD)

well, that is 2 weeks ago
now, its a different thing
here i am, stuck at rawang again.
bored.
rindu la langkawi. >:

roti-terbakar

29 November, 2008

So Many Things, So Little Time

mood : relaxing
music : hanya milik Dia - Radiostar

as you can read the tittle,
banyak benda dh berlaku
yg obvious skali blog skin ni lah
asalnya aku nak gune skin nih,
tapi ade probs sket.
so, aku gune 2nd choice aku.
walaupun x kene (yea, smwhre, smhow, this skin is weeeiirrrddd.) tapi aku gune gak
sbb aku nak 'cerah' pulak.

1st skali
Final Dah Selesai.
gembira sbb satu masalah dah setel
so, tunggu 2nd prob lak
RESULT

2nd-ly, kakak kene tinggal kat rumah (haha)
dulu kakak tinggal kat cyberjaya (yea, in MMU LOLS) scare curi2
so after a series of incident, papa merasakan kakak x perlu tinggal di cyber
tapi kakak bertegas nak (sbb dpat jumpe mr. kambeng die)
dan entah bagaimana
papa menggunakan kuasanya untuk menge-check inbox msg kakak tanpa memegang hp kakak.
(AND THAT IS DEM TERRIFYING.)
most likely papa gune org dlam maxis,
lalu menggunekan ayat2 mr kambeng ntuk backfire kakak
so kakak trpakse mngalah
lalu tinggal kat rumah (pity her lols)
oh well.
mmg payah tinggal sbumbung dngan Dr Zek nih.
skarang bukan stakat kereta di-trace beliau
malah hp pun dibace nye (haissss.)
*/nak + number baru >_>/*

ketiga.
khamis aritu, waktu bru je bngun dari tdo
tetbe (i mean, TETIBE JE) teregt same si rafique
as evry thursday die balik rwg
(dn mngajak aku dota luls)
aku truih mnanyekan kabar.
berikut mrupakan perbualan aku dgn nye.

Roti : Woi mat, balik tak?
Rafiq: Tak kut, isnin ade exam
*/(dem ade final la pulak.)/*
Roti : alaaa, ahad ade je, ilek ah, mcm isnin-rabu kau x stadi je
Rafiq: gile kau, isnin aku gi muvi, slase gi muvi, rabu gi kuar..
Roti : pergh, byk gile kau kuar (jeles)
Rafiq: ye ahhh, balik miat bukan ade ape ape pun, boring doh
Roti : ala, balik ah.. kat sane bazer je mase, bukan stadi pun, balek dota lagi bes, ade adik kau lagi, ade abg aku lagi..
Rafiq: nnt mak aku nak gi bercuti kottt.
Roti : then tinggal la umah aku ^^
Rafiq: mcm mak kau kasi jeh
Roti : kau x kenal mak aku. die lagi suke org tinggal kat umah die.
Rafiq: tade duet kotttt.
*/(dh kuar dh alasan nih.)/*
Abang: (tah tetibe tga tdo tu trus bngun) ala kau dduk kat sane, makan shari je dh 10 hengget. 4 hari, 40 hengget. kalau balik rwg, pegi balik 20 hengget. makan minum tanggung. jimat x jimat?
Rafiq: .... **** ah korg nih (sambil gelak)

so die pun lepak kat umah aku hahaha
bwak buku MIAT die
pasal aeroplane
alaa, aku bace byk mcm basic je
material die, part aeroplane tuh
mcm agak kacang luls
dan khamis, jumaat, kami pegi dota muahahaha
ade mike, ade ziqrie, adik si rafique

oh ya, kancil kne langgar. (KENE LANGGAQ ek? bukan menlanggar.) siod je.
seb baek dpat pampasan balik
1st skali dpat 20 hengget je (ade ke patut?)
then smase sesi 'suai kenal,
die bertanyekan soalan cepumas
"you ni anak siapa eh?"
abang pun menjawab
"dr zaki"
lantas dngan secare kaver kaver nye
die bagi 130 lagi
.... besar gle faedah name Dr Zek nih.

thats all
roti-terbakaq

17 November, 2008

tag by edora

//tetiba trase nak buat walaupun dh lame kne tag lol. so ni le antara soalan killer yg giller gak aku nak puseng supaya aku tak bohong haha//

.: Perihal 7 jawapan :.
Anda mestilah jujur dan amanah ketika menjawab soalan2 killer ni.

1. 7 ciri wanita/lelaki idaman anda.
→ tahan perangai aku (paling penting)
→ baik
→ lawa
→ tudung mesti!
→ pandai, pandai blaja, pandai main gitar
→ kaya
→ sopan santun!

//kesimpulan: dh name idaman, so tade sape dapat penuhi lolol//

2. 7 wanita/lelaki yang pernah anda minati sepanjang hidup.

→ alexi laiho
→ billie joe armstrong
→ anwar ibrahim (revolutionaries IMO u_u)
→ yumi (muramasa ☆) u//u
→ yuna alis u//u
→ yui u//u
→ tsukamoto yakumo! u//u

//minat je kan? XD//

3. 7 perasaan sekiranya keluar dengan seseorang yang anda minati.

→ ada je tak kne ngan diri sndri
→ ade je tak kne ngan org len
→ ade je tak kne ngan keadaan sekeliling
→ doki doki bak kata amal
→ happy, of course xD
→ kelam kabut atau kaver baek punya haha
→ prasaan tak bes bile nak balik

4. 7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda.

→ japan! (a MUST!!)
→ new zealand (a MUST!)
→ south korea oso not bad wan
→ united state~
→ aussie
→ london, tempat besejarah haha
→ sipadan island!



5. 7 barangan/sesuatu istimewa yang mungkin akan anda hadiahkan pada pasangan anda.

→ jam
→ rantai
→ hand bag?
→ mp3? luls xD
→ french fries goreng sndri u//u
→ candle light dinner home made u////u
→ cincin? XDDDDDDD;;;;


6. 7 tajuk lagu yang akan anda nyanyikan untuk pasangan anda.

→ i.dont.wanna./.gonna.sing.songs.AGAIN. u_u


7. 7 rakan yang anda tag dan mahu mereka buat perihal 7 nih. WAJEB WEI.
mereka musti diberitahu akan perihal ini.

→ acap? (mcm akan buat je u.u)
→ sarina (sbb x buat lg so aku tag kau je u_u)
→ amal (pas spm buat!)
→ jaein si spm #2
→ sue-obaasan! (a MUST!)
→ ili ms bzbzbz
→ irsya yg ade final

11 November, 2008

SCRRREEEAAAMMMM!!!!!11

mood : saiko
music : Scream - Avenged Sevenfold

aku balik ke hostel minggu ni
dgn menaiki kereta
haha
rasa gembira bila bawak kreta
dan terus tlupe pasal ceritera disebalek
bagaimana aku bole bawak kereta

"Papa bukan x kasi bawak kereta
papa egt janji papa kasi aizat bawak kereta
cuma papa frust bila waktu papa keluaq
ada org bgtau kat papa yang aizat bawak kancil RECKLESSLY,
dkat jalan sempit tu potong kereta sblah ikut kiri
potong kereta ikut stesen petronas
tu yang papa x mau aizat bawak tu,
'kawan' papa tu ekut je aizat dari pekan rawang tu
sampai masuk country homes,"

and yadayadayada

aku diam je
ah mmg btol pun haha
takkan la aku nak deny
aku buat cmtu pun at first sbb van blakang aku gune high beam
bengkek je aku terus ikut emosi
tkjut van tu
padan muke die
aku pun same hahaha

petang smalam mama kol
die bagi lecture die
lecture pertama die since jejak kaki kembali ke malaysia ni u.u;
of course le pnjang lebar
"Mama dengaq macam macam pasal aizat,"
"Macam macam macam mana mama?" tanye aku buat buat dono
dan diceritanya semula bagaimana perilaku aku
dan 'kawan' papa tu siap tunjuk lagi video tu
aku TERKESIMA
VIDEO?

→ 1st impression aku - FEYMES AKU NNT HAHAHA
→ 2nd impression aku - kancil ni pun FEYMES NNT HAHA
→ 3rd impression aku - kompem dh kne blacklist luls u.u;;;;;;;;;

dan mama meneruskan lecture nye
sampai die tanye
"aizat tga drive?"
"ha'ah mama"
"pakai handsfree?"
"ye mama"
satu lagi dosa aku buat lul
tapi MANA ADA ORANG PAKAI HANDSFREE DAH SKARANG??
so pas isi minyak aku terus head back to college
dan sambung kembali jadual boring ku
STUDY.
STUDY.
U_U;

tadi aku ronda ronda
walaupun tawu ade 'rakan rakan' memerhati aku
*tambah tambah sini ampang luls*
tapi sbb bosan dan tekanan kerna stadi smpai kul 4 pg td
aku terus bawak dgn selo and stedi
cruising sini sana
nampak kedai sukan yg aku kira agak gempak
*sbb jual jersi juve haha bukan sng nk cari kedai cmtu*
lalu ampang point
then aku ternampak..
eh PASARAYA BINTANG.
walao
dekat ampang pun ade ke luls
ade nampak ampang putri.
hmh rindu pulak
then teruskan jalan jalan
sampai kat satu traffic light
ade sebuah satria neo berenti side by side 'kereta sport' aku
aku lpas brek skit so ke depan sket
die pun ikut gak
aku lpas sket lagi
die ikut gak
.....
"woi ni mencabar pe =_="
aku buat dono plak
die diam je
so aku lpas brek lagi, gatal nak try
die lpas brek gak
tamau kalah lak tuh
tetibe die bukak tingkap
tgk tgk pumpuan!! NNUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!1111
bila ijau je terus die tekan minyak
TAPI
takbley la lawan 'kereta sport' aku
dengan rase ego nye aku tekan minyak
dan trus meninggalkan beliau
dan gelak evil sorg sorg dalam keter tu
sadis btol aku ni haha
dan terus aku pegi ke jalan jalan pelik kat sini
lame lame aku familiar ah
lalu dpan embassy embassy,
dan akhirnya aku tembus dkat TIME SQUARE.
What The Fish?


→ p/s dikesempatan ini saya ingin memohon maaf atas segala gala salah aku buat, dan juga kpade yg nak amek SPM dan final tu, kamu semua merupakan harapan bangsa dan negara! teruskan usaha anda! jgn givap, jgn cpat bosan dgn buku tu T.T


roti-terbakar

26 October, 2008

those beautiful shapes

mood : determined
music : Katakan Dengan Indah - Yuna

minggu ni study week!
waktu org lain tga studi
aku mebe tga siap kan final project multimedia aku
patu struggle la titas tu
too much too said, too little time
jadi
mari kita summarize ape yg patut aku bebelkan

aku baru prasan (jumpe)
lagi banyak lagu best dari our local acts
lightcraft, silent scenary, PESAWAT,
menjadi pelega hawa telinga aku
yg berabuk dgn lagu keep of kalessin
byk betul genre local kita haha

oh ya
mama pegi london
tamau ulas panjang,
dia pergi sbb kerja (as usual)
well ade gak kirim
ape ape je la
janji buah tangan
tamau mintak jersi
sbb nnt mesti dpat chelsea atau arsenal

em lagi..
papa janji nak bagi bawak kereta
mari kita tunggu dan lihat
tapi mcm tak dapat je
tapi, tapi..
ade kereta maka ada lah pengangkutan ke gigs2 di kl haha
jahanam betul pemikiran aku skang ni

hrm
tu je kut

roti terbakar

17 October, 2008

kembali

mood : independent!
music : Maharani - Butterfingers

ya
tajuk post kali ni
ialah
KEMBALI
kembali, kenapa kembali?
pertama sekali
aku baru kembali kepada habit kembali ke rumah baru update xD
kemudian aku sudah kembali kepada lagu lagu indie
dan aku kembali pergi gigs
seterusnya butterfingers sudah kembali dengan KEMBALI
akhir skali aku sudah kembali dengar butters.

Butterfingers [Kembali]
dulu aku sudah tak tahan
waktu tu butters suda overrated.
seperti biasa aku suda ilang minat selepas tu
dan aku tak denga Selamat Tinggal Dunia
begitu juga Kembali, hampir hampir x dga
nasib si adib beli
dan aku realize
yang butters suda kembali menghasilkan
lagu lagu yang fantastik
well
dulu derang memang ade buat dah
banyak gila
tapi in genre yg mcm2 la
cth mcm 10db, Vio-pipe, Nic-o-tyne, Chrome dan The Chemistry (paling femes)
tapi IMO
aku prefer lagu lagu mcm tentang tentang
and plus!
emmett is backkkk =D
this album
memartabatkan bahasa Melayu
menggunakan peribahasa, gurindam, enjet-enjet-semut, lai-lai-li-lai-tam-plom, serta perlian/bahasa halus sebagai medium,
memang menarik ah!
srys kepada mereka yang amat perlukan sesuatu lain dari lain
dalam Bahasa Melayu
(dan kepada mereka yg suka tgk/baca/terpandang perlian XD)
sila lah jgn segan silu
pegi try dga =D
kepada yang sudah pandang serong,
DENGAR DULU. tengok dulu vids kat bawah ni
faham lirik dia dulu.
then JUDGE
kalau suka
BELI. jangan dl.

Butterfingers - 1000 Tahun (Mahu Hidup)



--

Yuna Alis / Yunalis [EP]
i <3333333333 girl who can sing, play guitar/bass or piano she have all of them! damn hawt u///u *coughcough* Yuna Alis nama yang sepatutnya x payah diperkenalkan lagi di bawah genre Alternative / Acoustic / Folk Rock dan setelah berhempas pulas akhirnya pada 12th of oct 08 tarikh keramat pegi die punye ep launch! XD RM 25 for ticket + EP is <333 EP yg sgt berbaloi! lagu lagu dia sangat menarik dan membahagiakan aku tidur dengan tenang sekali =D aku suka cara dia perform dan dia pakai tudung XD eh dh ade smue ciri ciri u.u; oh well most of her song that u can find on the net is homemade or more like studio dia ialah tempat tidur dia / bilik tidur orz so ade ah dga sore sore sumbang org lain atau bunyi selak kertas lain ke tapi ep die of course lah clean XD contoh lagu lagu yg menarik mcm Dan Sebenarnya, After Midnight, Backpacking Around Europe, Permission, Deeper Conversation.

Yuna - Dan Sebenarnya (feat Bobo)

act banyak lagi contoh
aku ambik satu yang femes gila
dan satu yang agak x femes (sori yuna u.u;;)
cth lain mcm Oh Chentaku, Nitrus, Pete Teo etc etc
dan bg aku local act ni mmg bes
sgt cmbes
nape sokong luar je?
dalam byk lagi lagu bes pe
genre mcm mcm ade
jiwa kacau, lagu ngantuk, semue ade.
dan aku sgt tenang lepas dpat dga ep yuna u//u
kiranya jiwa aku kurang kacau la skrang ni haha
cari cari ah
and Support Our Local Scene.
jangan dl je
gi la beli kat gigs derang
tak mahal pun
tapi berbaloi.

roti - terbakar

08 October, 2008

wait until tomorrow

mood : relieved
music : Only Heart - John Mayer

tah pebende tah lecturer membebel dpan ni
en hairuddin benggong.
so yo minna!
today
i dont want to talk about me
because
the story is just the same.
me and my daily routine
bangun lambat
naik bas pegi kampus
masuk kelas
makan
balik naik bas
malam
tgk anime/muvie
or jdrama
sampai mata lebam
patu makan kat luar
patu
balik bilik pukul 2 pagi
tutup lampu.
cube tidur.
-END-

its damn boring.
and its repeating
and im tired of it

so today i want to talk about
SLEEP!
yea sleep.
bcause usually i'll overslept~
so, sleep!
is important to ur body
evntho ur due for asaimen is like another 8 hours
or smthng
u must sleep!
most of the time
u wont sleep
in order to finish ur work
and this situation i believe
only occur to the u student! u.u;;;;;
theres a 0.000000235532% case where
a form 5 student cant go to sleep
just to finish study chemistry
or other subject
for spm 8D
mmg susah la nak jumpe
my point issss
when u go for lecture the next morning
confirm
KOMPEM
ape yg lecturer membebel x masuk u.u;;;;;
(1st hand experience 8DDD)
so go to sleep!
and have enough sleep!
or ull end up tak tdo again
in order to study back
ape yg lecturer membebel pg td U_U;
and repeating the routine orz
conclusion?
sleep or u'll fall behind
mmkay~?
so then
nite "orz

roti terbakaq ('gugur' bersama sama aisu, acap, priscella dan askar2 lain semasa perang koir 8DD)

05 October, 2008

Selamat Hari Raya!

mood : celebrating
music : Selamat Hari Raya - Couple

Raya!
Tuesday, September 30th, 2008

bertolak balik kampung
naik dgn kak nira
kereta toyota yaris kak nira sgt pnuh!
btolak pukul 8 pg
at first egt btolak kol 4 pg
patu mak ndak tetibe sruh kak nira jahit baju dia
payah btul la mak ndak nih
tga menjahet tu
tetibe mesin tu rosak XD
shot XDDD
*kak nira punya baju x sempat jahit gelakgulengguleng*
jd kak nira pun btolak la awal~
dh le x tdo 2 malam
bole lak die drive kete cmtu
sampai tu gi tesco dlu
balik awal nnt kne tlg bakar lemang xD
smpai smpai lemang dh redi~ XD

malam tu
sof msg
dia cakap dia kat aloq staq (fuh siap speaking kedah lg xD)
buat pe tah
dan ajak u.u
gile kalau sg ptani ngan aloq staq dkat xpe ah gak
so decline la and wish die happy eid~
patu kak long, kak ngah, kak lang smpai kg~ (kezen sme, panggilan je tuh)
tapi mukhlis tarak!
depa cakap dia tamau balik

pak cik berkeras nak gi amek beliau
so ~ pegi la amek mukhlis,
dkat jitra~
aku, kak ngah, kak lang, podin ngan pak cik
btolak kol 12 u.u
naik satria neo pakcik! XD
smpai around kul 1.30 pg
dh kutep tu balik kg~
otw tu tetibe pakcik stop kete kat tepi
sbb die nk tunjuk smthng
then
jeng jeng jeng~
nmpak bende 'best' T.T
pakcik ah saje je
tau ah die blaja ilmu bukan bukan u_u;
seb baik tgah agak mamai orz
depa sume bkan main menjerit suruh pakcik jalan lagi 8D
so sampai dlam pkul 3.30 pg u.u
then tdo u.u

Wednesday, October 1st, 2008

Raya!
bgun lambat orz
dh ah kt kg tade reception u.u
bngun kol 8 pg u.u
salam maktuk, papa mama, makcik, pakcik,
pak ndak, mak ndak, pak ngah, mak ngah,
pak tam, mak tam, then gi smayang raya u_u
pas smayang ziarah kubur
patu balik
lepak umah mak long xDDD
patu balik umah tok
tgk indie raya kat 8tv! XD
patu tdo XDDDDDDDD
*raya btol orz*
bngun sbb abg kjut
cakap ade sesi begamba
jd kne pakai baju mlayu balik orz
jd dgn tahap mamai 70%
pegi la tgkp gambaq~
malam main mercun xD
paksu ngan maksu sampai
bersama ilyasa dan irfan~
men ps2
bola!
gundam!
patu pkul 2 pg tdo..
..
taun ni aku x braye langsung rupa2 nya XDDDDDDD

Friday, October 3rd, 2008
nak kene balik perak T.T
then sabtu balik rumah TT.TT
bes tau braye kt kg T.T
dan
mase yg paling bes,
mase nak balik
duit raye!! XDDDDDD
first skali
papa panggil sme kezen kezen
maka aku pun panggil la
kak long, kak ngah, kak lang, mukhlis,
ilyasa (aca), irfan, daniel, balqis,
liyana, asyikin, amar, amir, sofea, ain
dan kezen kezen yg lain u_U;;
time ntuk duet raye!
make bersalam salaman la~
patu nampak smthng O_O
papa bg RM100 !O!
taun lpas RM50 je T.T
ape lagi, potong q ah xD
salam salam dapat RM100~~ <3333
makaseh papa!
selamat hari raya! <3333
patu tetibe ain ngan sofea dtg tunjuk their 100 ringgit note
sambil ejek haha kami dapat 100!
patu gelak gelak manje =_=
derang ni keje sakat aku je u_u
x padan kecik -_-X
patu dgn banggenye mcm bdak kecik aku bwak kuar note aku pulak xD
sgn slambe nye derang reply eleh cam bdak kecik je amek duit raye
=_______=
nak je aku sekeh kpale derang ni u_uXXX
then salam ah semue mak sdare, pak sdare~
so
walaupun x braye
total duit raye semue

RM 235.00 !!! !O!
*jumlah x rasmi selepas masuk dlam honda odyssey papa XD*
sayang korang semue <333333333 ;_;

well tu je~
and gambaq~ <333

roti terbakaq!



bersama kak lang, kak ngah~



bersama mak tuk~ <3



aizati baring u.u amar lol xD



top from left : muhd saiful aizuddin, muhd saiful aizat
bottom from left : shahratul aizati, puan salmah, hajjah salmiah, dr ahmad zaki, shahratul izdihar



sofea, aizati, mama, maktuk, paksu (depan), podin, aizat, ain, amar



loncat! (keluar frame XD)



berdiri : kakak, balqis, amirul, kak ngah, aizati, kak long, liyana
duduk : daniel, ain, kak lang, sofea, aizat, aizuddin, mukhlis, aca
tengok tempat lain : irfan, amar

29 September, 2008

another kind of green

mood : sunyi XD
music : Split Screen Sadness - John Mayer

"All you need is love is a lie cause
We had love but we still said goodbye
Now we're tired, battered fighters

And it stings when it's nobody's fault
Cause there's nothing to blame at the drop of your name
It's only the air you took and the breath you left


Maybe I'll sleep inside my coat and
Wait on the porch 'til you come back home
Oh, right
I can't find a flight
So I'll check the weather wherever you are
Cause I wanna know if you can see the stars tonight
It might be my only right

We share the sadness
Split screen sadness"


Sunday, September 28, 2008

mama, papa, aizati, abang, kak zura dah balik kampung
awal awal lagi dah bertolak
lepas sahur
well aku kene tinggal
jage akak
(or maybe akak yang jage aku lols)
akak keje malam
kat hsbc
12pm smpai 12am
isnin last day
slase die cuti
so slase btolak balik kampung
tinggal la kami berdua
sangat sunyi orz
benci ah
even kami yg biseng ni tatau nak cakap pe
senyap je
then keluar
akak nak beli contact lens
beli dvd
3 skali xD
accuracy of death, dark knight, sepi u_u
accuracy of death ade chineese je sub
fuckfuckfuck
nak sgt tgk cte tu >_>
so tgk sepi
as dark knight dh tgk
kakak je x tgk lg
bes!
khabir bhatia sgt unik kepale otak die
i mean
lain dari pengarah kat malaysia ni haha
bukak puase~
lain?
tade ape ape dh
bosan.


Monday, September 29, 2008

online kul 12pg
bace blog blog
tade byk sgt update orz
bace manga =D
pun sket je yg update u.u
then kacau sue XD
baru je balik dari ou
sopping kut
chat smpai kul 3.30 pg orz
sian die XD
well die yg asek
'eh sue x kacau ke?'
so mesti ah aku jawab x u_u
even aku agak ngantok xD
tp menghilangkan rase buhsan
dn die x leh tdo
so~
well we chat bout lot of things xD
patu
die tak pasan dh pkul 3.30 xD
then aku cakap nk gi masak as dh dkat sahur
pegi la
masak telur mate kerbau XD
then kejut akak
tgk mcm2 aznil
and gelakgulengguleng XD
skang aku faham nape org suke tgk lul
dulu aku mcm wtf
tapi bile tgk mcm
wohhhh
hahaha
or maybe its because im bored
tah la 8D
then gi dota XD
ngan rafique ngan ziqrie ngan bob XD
bes bes
agak pro pade hari ni (YOSH! XD)
then naik online~.. u_u
japg bukak pose sorg sorg XD
aku tatau nak mkan pe
dh ah duet ilang orz
50 hengget lak tu >_>
tape
i will survive!
mwahaha
kesimpulan
mmg bosan bile sorg sorg
and aku still tade sape
untuk lepaskan bosan aku XD
boosssann u_u;;

dan tetibe aku asek dga john mayer xDDD
bes haha

roti TERBAKAR


"I called
Because
I just
Need to feel you on the line
Don't hang up this time"

27 September, 2008

bitter yet sweet. sour is all to forget

mood : optimistic XD
music : Colors - Flow

~
i need a change. u_u
really.
and immediately.
i need more sooonnggg orz orz orz
orang dh start panggil aku jiwa kacau
well of course sbb aku asek pasang
lagu children of bodom xD
in flames xD
slayers xD
..
u_U;;

aku nak dga lagu lainnnn!
(Avenged Sevenfold?)
that mainstream? NO WAI.
(Bullet For My Valentine?)
dh dga lame dh! lgpun nak dga lagu selo2 pulak
(well try Jason Mraz)
that is so boring. slalu sgt dga dh
(-insert some random korean-?)
LOLGELAKGULENGGULENG
(... pegi ah cari sendiri)
TT.TT

and
i realize
how i can survive without others!
which is great!!!
(huh? baru tau skrang???? "OTL)
maybe i depends on others so much
xD
now i understand
that since sometimes ago
aku dah tade sape ape ape dh xD
only me and myself
struggling to survive
in this damn world!
ganbatte kudasai! XD
(really a loser who cheer for himself orz orz orz)

ah btw
today is kakak's bday!! XD
happy bday kakak!
slamat menjadi tue lagi staun!
(yay kakak dah tua kerepot x lame lagi melayut+menggelebehignorethisonemwahaha)
u_u
slamat 23 taon kakak!
nombor bekam =D

Wednesday, 24th September 2008
need a break
nak enjoy pulak
jadi bila saja kawan ku si arip ajak sopping baju raye
aku dgan hati yang agak becelaru menerime nye~
maka terjadi la satu outing yg becelaru xD
midvalley tempat yang dituju!
putra lrt penggangkutan yang dinaiki!

bertolak dalam pukul 3 ptg~
sampai dlam pkol 5 8D
pegi jalan jalan jap
tgk baju
then gi pets wonderland xD
(mmg sah x de keje u.u)
patu
gi berbukak kat carl's jr! <3333333
habis satu jam lebih nak habiskan beger je u_u;
then bowling xD
kalah teruk as usual XDDDDD;
so there u_u
betolak balik pukul 11 mlam orz
mmg bes x3

tapi that night
i really felt lonely again hais
kenape aku je x abis abis rase mende ni
im sick of it D:
bila seseorang di soal
samada mahukah dia mengulang masa
dan dia cakap 'tamau!!'
maka semestinya dia seorang yg bodoh tahap karma
walaupun bende tu mustahil
tapi tu macam menunjukkan yang dia redha
dan tak kesah akan kesilapan dia
tapi aku
at least aku nak tukar
tanak ulang dah
kalau x leh ulang masa pun
aku try gak x nak ulang
x paham? 8DDDDDD;
lupakan then
the theory
Toasted Bread's First Law of Living
amat susah nak dipahami sebenarnye u_u
jadi jgn gusar kalau anda x paham post kali ni u_u;

so the pictures?
confirm ade punye!
its the matter of malas atau rajin je xD;
well aku sgt rajin lololol >///<

roti ter-Bakar



hari fotografi kelas







frieeessss <3333




d(^O^




friesssss <33333 [2]




ke sengalan di sentral [1]




ke sengalan di sentral [2]
ade kage bushin u_u;;

taggggged lagi u_u;

tagged by dora de demented~

" What does your name say about you?"

[ and do tag people after you are done! ]

A : You like to drink.
B : You like people.
C : You are really silly.
D : You like to eat.
E : You like to play with cat.
F : You are dead sexy.
G : You never let people tell you what to do.
H : You have a very good personality and good looks.
I : Easy to be with.
J : People Adore you.
K : You're wild and crazy.
L : Everyone loves you.
M : Best kisser ever.
N : Best bf/gf anyone could ask for.
O : Easy to fall in love with.
P : You are popular with all types of people.
Q : You are a hypocrite.
R : You're loyal to those you love.
S : Fuckin crazy.
T : Awesome kisser.
U : You really like to chill.
V : Awesome in bed
W : You are very broad minded.
X : You love sports.
Y : Best bf/gf anyone could ask for.
Z : Always ready.




my name is SAIFUL
(although some close friends call me aizat or pojat or ukejat u_U;;

S : Fuckin crazy. (coorrrreecccttt!! XDDDD)
A : You like to drink. (WRONG!)
I : Easy to be with. (ORLY? XD)
F : You are dead sexy. (OMFG LOLGELAKGULENGGULENG)
U : You really like to chill. (omg how d'you know? u///u)
L : Everyone loves you. (no freaking way xD)

amal najaa a.k.a ms spm + plkn afterward! (yep ur first!)
jaein a.k.a ms spm #2!
ili a.k.a ms byk asai + bz
mE a.k.a ... u_u xmau cakap tapi kau kne blanje next time jumpe xD

u_u; dh tade org orz

24 September, 2008

taaaagggeedd

im tagged (again) orz

State 15 weird things/ habits/ little known facts about yourself.
The 10 people I tag are to then to follow my footsteps and write their own 15 weird things/habits and little known facts.

[15 is just to many demmit.]
[and 10 pepol is "OTL]
~~

→ I listen to raw stuff. Thats include death metal
→ Very Good Living GPS =D jarang sesat xD
→ annoying luls.
→ I <333333333 GUNDAMU.
→ but i hate cosmic era gundam XD
→ YAKUMO IS T3H LOOOVVVVEEEE!! <33333333333
→ I Love Sukuru Ramburu!
→ needed smone to listen (unfortunately dun ave any xD)
→ I can drive, but i prefer duduk sebelah driver and navigate xD
→ and I drive fast, recklessly.
→ Kuey Teow Lakna is my new addiction
→ some pepol even call me desu desu chan XD (bdak 5Z orz)
→ good in counter strike [name? desu-desu chan!] XD
→ I <333333333 anything about car!
→ even think about automotive engineering year ago orz

I'm tagging:
- dora the emon~
- makcik sarina~
- acap (woi buat la D:)
- abdul alip (kalau kau bace ah)
- nanaloly~ (die bace ke u.u;)
- .. woi sume dh kne tag =_=

roti terbakar
~~

aku perlukan seseorang
aku memang perlukan
walaupun aku
dah tau yang takkan ade
dengan janji janji manis
aku dah agak
apsal aku mengharap?

malam tu
aku balik bilik
setelah penat karaoke, buat asaimen,
memasak, makan, gelak gelak,
lepak lepak kat bilik didi (daus).
"1st time aku rase kau lame kat bilik aku pul,"
aku terkedu.
pastu sambung buat bising
gelakkan didi
dan abangnya haha
kaver la konon
tapi
betul la gak
dulu
selame ni
aku ade je orang teman
aku dah bahagia sgt sgt
untuk hilangkan kesunyian
aku lepak bilik orang
yang jarang sekali aku lakukan
hm dh dekat sejam pastu
aku masuk bilik
baring atas katil
bilik gelap je
rumet cam biase ah
pegi bilik kawan
aku baring atas katil
selimut
pejam mata

..

tak boleh tidur
baru aku tau betape sunyinya aku sebenarnya
katil tu
rase sangat besar
malam yang panas tu
jadi sejuk sangat
aku
jadi sayu tetibe
dah lame aku tak rase camni
mmg sedih
siape?
tak de sape sape
asal aku tak leh tido?
aku x ngantok?
gile dah pukul brape dah ni
aku dengar
bilik sebelah main euro 2008
gol!
bising je
asal semua meriah?
aku je yang kelam?
aku benci
aku penuh ngan hatred tahap karma
sebab
dah lame aku tak rasa sunyi
masak
megi tom yam cup
pinjam rumet punye air panas haha
bukan die ade pun
dh abis masak
makan dengan selow nye
tapi
megi yang aku tau sentiase masin
sedap
tetiba jadi tawar
tawar amat
kenapa?
sentiase je aku taruk cukup je air
rasenye terlebih 'air' kot
bile mase air terlebih?
waktu makan tadi?
memang tak sangka
betapa satu malam tu boleh jadi panjang sangat
5 minit macam 5 hari
5 jam?
5 taun.

eh
dah 5 tahun.
sejak first time aku kenal die.
die yang kenalkan aku
dunia, kehidupan sosial,
kegembiraan,
dan x kurang juga kesedihan
tahap dewata
yang menghantui aku sampai sekarang.

~

siapa apa
yang teman aku sekarang?
handphone
dh takboleh gune dah
laptop
internet
kalau kat rumah,
simba
dey, sedarlah
aku dah takde sape.

roti terbakar

23 September, 2008

a whisper

mood : twisted logic
music : Talk - Coldplay

aku hilang
macam macam sgt
hari ni sial.


pendrive aku yang baru beli hilang
dengan segale maha asaimen yang aku dah siapkan.
semua hilang
kunci yang di gantung bersame same turut hilang
maka
utk mendapat kembali kunci tu
25 ringgit terpaksa hilang
benci ah
belari dari tingkat 4 (lab)
hingga bilik seminar 7
hampa.
maka aku berlari ke tingkat 4 pulak
aku hampir hilang kesabaran.

~

pagi ni
aku ke hilang an.
ego serta maruah

..

sekarang, aku = aku.

biar aku je
yang tahu kehidupan aku
biar aku sorang je
yang x suke kehidupan aku
because
there is no reason
for me to like,
to live,
to appreciate,
my own life
the terrible
full of lies,
this fucking life.

rotibakar

21 September, 2008

Shiver

mood : smi~ling~
music : Better In Time - Leona Lewis

bodoh
bodohbodohbodoh punye bas
benci kau.
menyampah.
2 kali rosak dalam 2 hari?
dua dua kali tu aku naik?? T.T
malang gile nasib aku T.T

Thursday, 18th September 2008

went out
wanted to buy a lappie (yippie~~)
a brand new
hp/compaq CQ40 115AU!!
well that is not my top priority tho >_>
the CQ40 125AX is my top
but oh well
over my budget
so.. u_u
pegi dengan adib (sankyu!)
sbb die pun nak beli RAM + graphic card
(no wonder nak teman skali >_>)
then balik kampus
ambik bas dari kampus ke kolej~
jimat sikit duit!

tapi..
ku sangkakan panas di siang hari
(memang panas gile tahap meroyan aku)
rupanya petang tu tak ujan gak
(lagi buat aku saket ati.)
bas ROSAK? WTF???
dh lah susah nak naik bas tu TT.TT
kne brebut ngan org TT.TT
(kalau laki je takpe ah >_>)
what to do~~
jalan la kaki pulang dengan laptop tu
still agak happy tho lalala~

Friday, 19th September 2008

kelas tarak!
haha
(siot dekan/fazlan bgtau last minit >_>
dh naik bas dh waktu tu TT.TT)
benci
well
alang alang tu
terus gi lab
buat programming!
(software Borland C++)~
siap!
mwahahaha
(Arip banyak tolong~ u//u)
then balik!
naik bas yg agak baru =D
interior dh mmg baru habes
(rase cam nak jadi orang perak pun ade gak
termasuk la vandalisme :>
*kanak kanak jangan tiru ya!*)

..

bas tu jahanam gak. >_>
setan tol
dh lah pukul 1230 lak tuh
mmg matahari terpacak ah atas kepale!
naseb ah si burn tu rajin nak blanje
panggil teksi =DDDDD
maka kami beredar
sambil 'bye bye ala princess' dkat bebdak pmpuan XDDDD
muke frust je xDDDDDDDDDDDDDDDDD
...

well aku nak bawak kete >_>
nak jugak >_>
tak kesah kete ape >_>
(ade kete ape gune kalau x bwak kan? XD)
well terserah kat papa la
kalau bagi,
ALHAMDULLILLAH
rase cam dunia ni dah nak kiamat je~
kalau tak
*dh faham la sangat papa tu~*

~

gambar? banyak sgt u.u
si fazlan men amek je gamba orz
walaupun kamera vga je (luls u.u)
so gamba tu amat le teruk
(+ im not a fotogen(d)ik ;>)
so
malas nak upload >_>
rajen rajen letak ah xD
dh la gambar tu..
well..
tga kalah racing nfs `~>_>
siot candid habis ah

takgune cakap banyak
nenanti ah upload~

Saturday, 20th September 2008

i
spend most of my time
trying to finish
dragonzakura!
(or dragonsakura idungiveadembouthat u.u)
jdrama yang tade cintan cintun (mwahahaha)
agak bes
ending die agak predictable
walaupun agak suprising
perempuan yg agak lawa dan kawaii u//u
hero yg agak huduh
from my point of view XD
well not the hero actually u.u
kire lead actor ah u_u
cikgu yang agak macho luls
dan ade yg kawaii u//u
aku tak hafal name derang 8D


rotiTERbakar

14 September, 2008

nayamigoto

mood :
music : amai yume - unicorn table

thanks.
to who ever wished me.
semalam bz sgt
10 window ym terbukak
"hey happy birthday! ^O^/"
"hepi besday"
well im glad.
but
for me
this is the worst day ever.
the worst 14th September in my life
other than the 2005, of course.
EVENTHOUGH
this year is the most ppl wished me
sorry
aku tak tau
tapi
prefer the 2007 celebration
walaupun ade 2 orang je yang wish aku
- that is mE and amal
tapi that is one of the best time
in the whole year
walaupun taun lepas
tak dibenarkan bwak hp
tapi aku bwak gak
and aku dekat ostel lagi
charge pun curi curi
tapi
macam tade pe pun msg
bes sgt
sgt rindu zaman dulu
pepol change.
eventho
i wish they wouldnt
hais

..
this is the 2nd year mama papa forgot to wish me on time.
taun lpas seminggu pastu baru wish.
taun ni? tah
tunggu je la
kte tunggu dan lihat.
aku tau
derang bz
dh lali dh pun
x kesah lah
kesimpulan?
mood aku teruk gile satu hari ni
tambah dgn hari hujan.
benci ah
semua org happy smbut bday
aku je
x happy
cam bodoh je

roti-Terbakar

13 September, 2008

Sentimental Generation

mood : hungryyyy xO~
music : Kono Namida ga Aru Kara - Ami Tokito

puase
mmg buat aku lapar
bukan
semue pun lapar kan?
lagi lagi
skrang
pkul 4.30 hingga 6.30
waktu kritikal
hadoi la

tadi
keluar gi beli kain kakak ngan mama
pergh x.x
prmpuan klau sopping
x hengat dunia!
nyesal lak ikut orz

pagi tadi =D
hehe =D~
mandi u.u;
bukan mandi biase tau =O
mnadi ngan sabun baru =D
bukan sabun biase =O
Temptation - Wickedly Hot Chocolate XDDDD~~
rase nk gigit je tgn lpas mandi orz
mmg bau hot chocolate
i mean
yg tga cair
pkat gile tu
TTOTT
sblom ni gune
Temptation - Sugar And Spice
yg ade bau cookies xDD~
mmg x leh than
seb baek pose "orz
lapaaaa X.x

malam ni Liverpool Vs Manchester United!
debut Berbatov! XD

roti-Terbakar



Temptation - Sassy Strawberry Mint
Temptation - Wickedly Hot Chocolate



Temptation - Sugar And Spice (& evrything nice XD)

Body and Bath Work Temptation!

11 September, 2008

swinging

mood : swinging
music : Futari Ha Wasurechau - Ami Koshimizu, Mamiko Noto (Tsukamoto Sister)


tak tidur lagi
haih
ape la nak jadi ngan aku nih u.u;
nnt mate jd cam pandaren brewmaster
nnt jd cam burn (faiz)
xmo aku u.u;;;;;;;
tgk bola
england lawan croatia =D
first skali agak mcam
england kalah
or a draw.
a 1-1 draw.
tgk tgk walcott score =DDDD
rooney assist XD
bes bes
first half croatia mmg power.
chuak seyh u.u;
tamau kcewa saat akhir
masuk seken half
england main ngan pnuh smgt
sbb leading kut
tapi england mng!
4-1 XD
kalau ref tu x buyers
msti dh 5-0 dh u.u
rooney score satu goal! XD
dan assist walcott ntok die dpat hatrik
semue.
go rooney! XD

besuk nye (arini)
pegi jual lappie
oh
dgn scare official nye aku dh tade lappie =D
bye bye presario c700 XD
tunggu gaji 7-E masok
patu
compaq CQ-40! <3333
..

eh?
asal aku post mcm ni?
pengaruh makcik dora lol
ah dora pinjam stail posting kamu!
mcm ni lg simple
sng je
tak susah org bace
tak susah kte menaip =D
aku gak sng
and oh
i use the new skin
dont want pepol tu comment me xD

lapaar x.x
ah
ade adiah dlam kete kancil
blum deliver lagi orz
nnt ah
besuk besuk

ooh
ade gamba yakumo u//u
yakumo-chawwwnnn >///<
gamba ni die tak lawa
ade satu gamba
lawa gile!!!!111
gadis idaman u.u
really
yakumo egtkan aku kt somebody
and yakumo agak perfect
ade tak manusia mcm die?
dh tade dh =D

lapaaaa x.x
roti-terbakar





Pandaren Brewmatser

07 September, 2008

memory lane

music : Yuugao - Mamiko Noto
mood : terikat dengan memori

layout baru! aku sbnanye maseh suke lagi layout lame tapi rase cam inginkan perubahan orz so try la layout ni. aku try gune ni pun sbb die ade code2 yg aku x pernah gune~ well act layout ni aku dah familiar tapi.. tah cmbes lak lols

EDITED - sbb layout baru takleh comment, so gune ni dlu, till then

smlam kluar gi kl. kepale rase nk pecah punye pasal. bes bes! mengusek kenangan lalu sambil msg2 ngan amal~ *siot spam war v_v* dan aku sampai pagi ni asek duk terigt kesah2 lampau. mmg x bleh blah shiot

bday mE. die tableh online. ngehehe XD happy 1000000000000000000000th anni, oba-san!
mE/eL/tiang/pokok/etc yg nampak tinggi dan kurus (Rahillah)
Jumpe Pertama Kali
well first time i 'meet' her is actually on a forum, gforum u.u her spam banner invite me to another world of sengal - ness, [s.p.a.m.] inc! XD

Cakap Pertama Kali
mirc, channel #spam-inc u_u; first time masuk dh di ajar oleh vio, renz (dlm knangan) utk memanggil nya sbgai nenek/makcik/anything old u_u;
and that was the first day i got kick-ed, too. u_u;;;;

Outing Pertama
wellll, waktu anni spam kut luls XD at first ade Renz (dlam kenangan), Amal ngan mE je, but then sakusaku dtg, sarah etc, so cambest gak ah. and the first time mE handle sme, and it was CHAOTIC.

Wish
slamat berbukak pose, jgn nakal nakal, keje elek elok, dpat gaji blanje u_u;
*ur not 18 nemore, sdar le diri tu dh tue XD*


XD mcm2 lg jdi hari ni. tapi rase cam mlas nak tulis. XD
luls
so tu je kuuut.

later minna~
roti-TERbakar

03 September, 2008

Ticking Clocks

music : Aku Cinta Padamu - Sheila Majid, Viva La Vida - Coldplay, How Deep Is Your Love - Take That, Over My Head - The Fray
mood : -

→ Confusion never stops, closing walls and ticking clocks.

.. Aku tak tau, bagaimana nak start tulis blog kali ni. Banyak sangat benda jadi kat aku. WARNING : POST PANJANG. PENUH DENGAN LUAHAN EMOSI YANG TAK STABIL.

1st skali. laptop dh smpai. tapi still xdpat online. sbb xde time nak trun bwah untuk dpat connection wifi yg menarik nih window? vista. hadiah dari papa. well aku x puas hati actually dgn laptop ni, so aku nak tukar baru. duit aku sendiri. sorry papa

2nd. happy ramadhan to all my friends, yg bace mahupun x bace blog ni. maaf la sbb lmbat bg msg, baru je topap. walau ade yg cakap aku x egt tapi aku egt pe D:

3rdly. tak lame lagi dh nak syawal. awal2 lagi aku nak mintak ampun kalau ade salah. aku mmg slalu wat salah pun. tah aku dh cube kawal dh diri tapi hm~~

kenapa waktu aku agak semua dah elok, takde masalah dah, everything running just fine, according to plan, waktu tu la macam macam jadi. srysly, aku fedup. menyampah dah. aku tak tau nape aku baik sgt ngan kawan kawan aku. sengaje atau tak, tapi aku memang cmtu. tak tau le either diorang prasan tak kwujudan aku sbgai sahabat diorang. aku memang tak tahu la. kenapa aku nak sangat jadi baik ngan member2 aku? walaupun diorang mmg slalu sakitkan hati aku, tapi asal aku x kesah? bila aku try buat balik kat diorang bukan main touching lagi la. touching lembu, kuda, semua keluar. aku pun dah fedup, asek buat muke manis je. senyum. tapi hati.. banyak lagi ceritera tapi, aku rase malas nak ungkit.

hujan. renyai2. saje je aku tutup lampu. sejuk sangat. hujan selalu buat aku tak tentu kalu. aku tak tahu, kebelakangan ni aku emosi sangat. menyampah gile bile ingat balik.

tapi, dalam banyak2 emosi tu, emosi paling stabil aku ialah hyper. bukan hyper-hyperactive. tapi hyper, hyper tipu. tunjuk yang kite tga gile. padahal dalam hati tunggu taim je nak meletup.

betullll, sape kisah? orang mane prasan? orang yang bace post ni jela. aku tak harap ramai je yang bace. kalau bace pun buat pe nak ambik port kan? btul?
dengan mama papa pun mcm tu. asyik abang je diutamakan. seriyes.. walaupun dia lagi tua setaun, tapi setaun je kot. asyik utamakan dia. ape ape hal, abang menang.
kereta cmtu gak. dia yang dapat pilih. punto atau kancil. aku gak yang beralah. haih. takpe la, janji derang bahagia.

semalam, terpakse bukak pose sambil jalan. bas manade. derang bukak pose gak. tunggu bas dari pukul 6 smpai 7 x smpai, aku ambik decision sendiri jalan kaki.
bukak puase? seb baik situ ade petronas. dekat je ngan rumah amal. aku bawak 2ringgit. kongsi2 100 plus ngan member2 yg 6-7 org tu. botol kecik lak tu. aku? suku pun tadapat.

nak rase hardship? alasan papa mmg cmbest. takpe lah. betul gak. bila lagi kan aku boleh rase nyampah gile cmni kan? kadang2 je~ balik ni kalau mama tanya ade apa2 jd, aku jawab tade pe pun. srys. pastu kalau aku bgtau, mcm2 alasan bg. abg nnt jeles lah. itulah. inilah. abis dah die duduk BETUL2 SEBELAH LECTURE HALL. aku? jarak 40 minit kalau tak jem. sejam setengah kalau jem.
padahal kalau ade kete ade je short cut. bas x leh masuk. lg cpat. tapi, tu tinggal harapan je la. haha. biarla aku late pun bukak pose. mmg malas ah kalau ceritera bende2 ni kat umah. kalau x bgtau nnt ckap 'nape x bgtau?', kalau bgtau nnt, mcm2 alasan keluar. mcam air je kluar.

kalau mama nampak aku masam, jenuh dia pikir apsal aku masam. pastu malam tak leh tido. campur ngan bajet 2009 aritu, mama sampai tak balik rumah pe. tidur kat office. tak tidur pun kot. pasni ade outstation. pastu kne gi london.
meeting, meeting, outstation, balik lambat, gi oversea. NYAMPAH GILA AKU. aku dah terjerit jerit dah dalam bilik ni. seb baik rumet tade, gi 'Belajar' kuut. Mama, Papa, same je. kalau dlam seminggu tu tak dga perkataan tu, mmg solat sunat syukur lah aku. kenapa, duit mmg sgt perlu kan? btul~ aku pun AMAT perlukan duit skang.

tadi. pukul 1.30 ptg camtu diana call. dia cakap yang dia dapat offer gi mesir. Tahniah . tu je aku cakap. i mean, WHAT MORE CAN I SAY? mmg tu yg die nak.
under jpa. asal lambat sgt dpat? asal cpat sgt pegi? ah tu aku x ambik peduli. bukan urusan aku. Bulan 10 die dh bertolak. WTF??? nak je aku mencarut tadi. seb baik mulut aku x sejahat hati aku.

3 tahun? tak. 5 tahun OR MORE. Fuck. yes perkataan tu dah keluar. tolak pahale pose aku. and yeah, i was like, u know, hey okay la tu, bagus la, impian jadi kenyataan kan? and she sound very happy, very looking foward to it. see? tu la beza aku dgan dia. she is VERY AMBITIOUS. while me? haha. syukur je. redha je. dia cerite le, impiad die slame ni ape, start dari bile die ade impian, dia nak support mak dia yang sdg dlam kesusahan atas 'Belas Ikhsan' ayah dia. Bagus la. aku doakan je.

5 Years (or more).
another 1 Month to go.
do we have enough time?


The other night dear, as I lay sleeping,
I dreamed I held you in my arms,
but when I woke dear, I was mistaken,
and I hung my head and cried.

You are my sunshine, my only sunshine
you make me happy when skies are gray
you'll never know dear, how much I love you,
please don't take my sunshine away.

Ticking Clocks. - rotiTERbakar.-

02 September, 2008

tag(ed) lagi

las las ni jadi bukan blog dh, jd bulletin board. TAGGGEDD~~

>>part_1/>>

1. Are you allowed to have a bf/gf?
its a big NO. tatau papa. but oh well, breaking rules baru rase adrenalin rush sket

2. Describe urself in one word.
annoying!

3. Who would you pick to be saved, someone who really loves you, or the one you love?
the one i love

4. Have you ever loved someone BEFORE but never had the courage to tell him/her?
yah

5. Does it feel good to love?
good and no, really

6. God is giving u just 5 more minutes before going back to heaven, IF you love someone special what will you say to that person?
~~~~~~~~~~ himitsu himitsu~

7. What will you say to someone who doesn't want to believe you?
ikut leee

8. Was ever a time that you tried to learn to love someone?
yea

9. What' your opinion about someone who's jealous?
jeles tande syg? XD;;

10. What can you say about playboys/playgirls?
saaa.. u.u;


>>part_2/>>


1. Best place to cry?
atas katil? sng tdo haha

2. Who do you love the most?
who? dia

3. Tell us ur dream last night?
haha saye mimpi saye mati *sariyes weh*

4. Ever hated someone so bad?
er, not really

5. The biggest & most hurtful lie you heard?
lets keep it as a secret~ dh lame maafkan dh pun

6.The last person you had a beer with?
lol smlm muvee 4 iklan arak D:

7.Went to the movies with?
rafique, ziqrie, abg. tgk cte ghost house. haram tade hantu pun. vuduh btul

8.talked on the cell phone with?
ili

9.you yelled at?
aizati. haha padan muka

10.In the last week have you kissed someone?
tade sape sape

11.Danced crazy?
i hate dancing. XD

12.Think of the last time u were angry, why were u angry?
because that person cheated me and said that everything is going to be ok. YEAH RIGHT

13.If you could do anything OR wish anything, what would it be?
himitsu. tapi x mungkin punye la

14.If you could have an all expense paid trip, where will you go?
japan!

15.Would you or have you ever blackmailed someone?
tak kut

16.Are you old fashioned?
ha ah. so?

17. What would be harder for you, to tell someone you love them or that you do not love them back?
to tell smone you love them XD;; tah

18.What things would be the hardest thing for you to give up on?
lwan bola ngan pak su D:


5 Facts About Me:

→ they said that i cute - LOL.
→ they said that i very rude - so? u_u;
→ ppl always think i listen to rnb and HIPHOP and stuff, but truly enuf, i FHATE them. and i listen to Death Metal, Jrock, Jska, Metal, Jazz, Oldies
→ i am a very good living GPS dan bertauliah.
→ mmg sgt pentingkan kawan. tatau le, tp tu lah aku D:

Where i had my first kiss.
tade lagi

5 things that scares me :

→ family ku meninggal
→ org yg ku syg meninggal
→ bile aku tade duet
→ ps2 rosak. + streamyx buat hal
→ alone

7 Songs Playing in My Head Lately

→ yuugao - mamiko noto
→ minus - in flames
→ swinging - muramasa
→ in your face - children of bodom
→ hatebreeder - children of bodom
→ sentimental generation - ami tokito
→ hearts burst into fire - bullet for my valentine

5 Things I treasure in My Life.


family.
friends.
dia~
kereta
laptop!

7 Words/Things I Always Use :

things :


h/phone(s).
jam(s).
kereta(s).
pc/laptop.

words :

amek kaw
desu
aduyai~


i am tagging :

amal najaa
jaein si sengal ijau

29 August, 2008

tag lagi

rite on si hijau~ late sbb baru leh online desu~

1) Name you go by?
Saiful AND/OR Aizat

2) Four things you are wearing right now?(jewellary included)
holland's home jersey + long short

3) Are you currently in a relationship?
yah

4) Have you ever been given roses?
i dont think ill ever get one

5) What is your all-time favorite romance movie?
i dont know as i watch sikit sikit saje muvee

6) Have you ever been in love?
yah

7) Do you believe that everyone has a soul-mate?
yes (u believe, amal? O_o)

8) What's your current love problem?
himitsu himitsu

9) Have you ever had your heart broken?
x pernah as tade sape nak aku XD

10) Your thoughts of long distance relationships??
ok je

11) Are you a winner?
im a loser. noob xD

12) How many kids do you have or want to have?
2, sorg laki sorg pmpuan :D

13) What is/are your favorite colors?
erm, byk. colorful ah pendek kate. ask my coursemate :D

14) Do you believe you're truly only in love once?
no

15) Have you ever found it hard to tell someone you like them?
yes

16) Imagine you're 40 & your spouse just died, would you get re-married?
lol u_u;

17) At what age did you start noticing the opposite sex?
15?

18) What song do you want played for your first dance at your wedding?
it depends. tapi nak coldplay D:

19) Do you like anyone?
Yes

20) Does he/she know?
maybe. i don't know

21) Do you regret letting them know?
tah XD

22) Orang yg kne tag
sarina
deoDORAnt
kazu

19 August, 2008

All Coming Back To Me

mood : jealous
music : Hope - Apocalyptica

bertolak gi kl lagi yay! bwak kancil. mmg rase cam nak bawak peugeot 206 kakak yg patut bawak servis tapi papa sruh bwak kancil as die nak gune kete merah menyale tu. x aci x aci. berbaju jersi Oranje, berkasut umbro x-calibur yang baru di beli hari sabtu tu, aku drive. tah, rase mixed up. tah nape la agaknye

tetgk2 kne tahan polis. siotsiotsiot. kancil road tax mati. dah agak dah, ade je x kne. dammit. yay aku kne saman. patut bagi abang je bawak. setan tol. si pak misai asyik usek je, ape kene nie, papa kawan IGP, takkan anak die buat pelik kot.. pelik ah sgt, mane aku nak prasan. kete tu hantar workshop slame 2 minggu gawddammit. bukannye aku bawak kete tu slalu pun. cukai tu tarikh luput die 9 ogos. haha. dasat dasat. cmne aku leh x prasan.

die nak cakap ngan papa, call la papa. dpat dga je, mengamuk lah si beliau. aku gak mangse. tahniah! die duk kat umah, die lah ptut tau. papa nak cakap ngan si pak misai tu. pak misai tu cakap tak lah, kompaun tu tade hal punye, boleh setel tu.. derang ni saye tgk tade masalah ape pun, baek je, mcm anak2 saye je.. sambil gelak polis die tu. haish.

papa suruh balik.

LIKE HELL I WILL. nk gak gi jumpe die. tade tade x kire. alang alang menyelok perkasam, biar le perkasam tu masin.

gembire. bes. lege. puas. walaupun lambat (lagi) 2 jam, sbb kes polis tu ngan ambik member2 pmpuan podin, die still tunggu aku. marah pun tak, cume risau. hais. die bg hadiah, in advance kalau takut tak dpat jumpe dah, die bagi bday present. hooray bday present! aku tak pernah dpat pun aku rase dlam idup aku. bahagie. tho die bg bju kale purple, aku still akan jage die. purple <3

dh la, malas nk update pnjng pnjng luls.

roti-ter bakar

18 August, 2008

Break Me Down

mood : ngantuk desu
music : Watch Over You - Alter Bridge

orz sabtu tu hari rehat sepatutnye. hari ahad tu baru hari keluar rumah ramai-ramai sedunia. tapi kan, hari sabtu tu la yang jadi hari penat sedunia.
ASAL??
KENAPA???????!!!!1111
kenapa ramai yang keluar hari sabtu tu???

jumaat - actually aku plan nk gi kacau si sarah tu, so i asked mE kalau kalau die nak join skali kepeje, sbb bday si sarah tu ahad. so egt nk bli la hadiah sket saje saje suka suki nk bagi~ tapi die lak bz je memanjang, so hais. patu tetibe lak aku pun x paham camne tah si mE tu inderctly ajak kuar u_u;? kot atau aku je yang terase diajak XD jadi kami kluar le ramai2 sabtu tu

mintak bawak kancil :D (tgk post lalu) papa kasik (O_O!) yay-ness! XD dgn syarat balek sblom maghrib - saje nk test aku u_u; dgn sesedap orennye aku bawak le kerete tu ke stiawangsa as aku egt gather kt klcc u.u; (miskomunikasi here), tp smpat la buat asaimen sket je kat kampus. egt parking rumah amal terus gerak skali kepe, tgk tgk die gerak dlu U_uXXX

kumpul kat central desu! XD act aku dh muak tgk kl central XD;;; x abes2 central u.u; tape la, tande die byk gune kat aku haha. smpai lmbat u_u; padahal aku dah betolak kol 11.30 lagi U_U; asaimen yg prof dr liza bagi byk cam shial je U_U sme amek markah lak tu U_U smpai kat sane egt nmpk dah amal, tp nampak ade sorg lagi dpan die, egt ecah a.k.a hime, tapi aik, asal kecik gile u.u;;;;;; so try ah kol mEvent, sbb die yang hendel sme event :D
tak dapat. =_= 6 kali lak tu u_u;
tetgk btul je kat situ~ yg budak tu rupenye adek hime u_u patu

CARROT SUSU DIE 3 RENGGET TTOTT

mahal sial. u_u; sumpah aku tanak makan luar dah u_u nak mkan kat kolej ;_; murah, cawan besar, sedap ;___; kens sampai :D bagus bagus. die sampai dari ampang kut (luls) perut aku dh nyanyi lagu alter bridge u_u;

monorel =_= aku benci kau =_= aku menaruh harapan, 10000 harapan! tapi kau, punahkan harapan aku..
camne semue org tetibe nak naek monorel lak U_U; bukan tu pnah masuk unpopular public trans ke u.u; nape putra x secrowded monorel? "OTL dalam monorel tu mE buat beberape aksi yang.. er, as expected from mE so.. em..
well anyways~ kami sampai! XD maen bowl desu! tho i suck at bowl, tapi ape salahnye kan u_u; skali skale~
ye kami bergumbira. dan aku sedar betape aku bencinye crowded place. (mood aku ilang sikit demi sikit u.u;)

dan aku x suke balek awal. smpai kat kete pun around 6. papa mama asek kol je dari pkul 6 tu, camne org nk drive? lagi suruh orang drive carefully. x angkat cakap ape lak. dan aku HAMPIR HAMPIR MASUK KL (booby trap - pnuh ngan jem) sbb nak angkat that damn phone.

balik rumah x smpat pun explain ape ape dh kne papa cakap "ye lah aizat.." mcm tanak dga. what, now aku yang salah? hais. tape la, at least aku dah haf fun dh td~ XD mmg dh agak dh mesti jd cmni punye~ kenape aku drive kancil? kenape x drive punto? punto lagi laju. knape? salah aku gak. haiz. dan perut aku masik bernyanyi nyanyi. tak makan lagi. tade mud nak makan. dh la skip breakfast sbb nk cpat. padan muke. haha

cpat, x cpat. balik awal, x jugak. smpai awal pun, x jugak. teruk betul aku ni. hmp

seb baek kakak beli pizza ^O^/ 3 large pizza *O* aku la conquer sme XD biar akak baya utang, aritu dpat gaji x blanje lagi xD haih. ape la nk jadi ngan aku. pasni dh x leh kuar dh. asaimen, mcm tu gak ah. pc cam sial punye selo. hmp. mampos la aku. haha

thats all u_u;

roti-TERbakar

15 August, 2008

bende karut - tade keje 2

mood : adrenalin rushed
music : Hearts Burst Into Fire - Bullet For My Valentine

fuh. kancil ttp tak ilang sengat die walau die hanye seekor kancil puteh yg inesen. driver die yang x inesen LANGSUNG. haha. amat suke akan plat nombur NAN 14 yg sedia ada pada kereta itu.

balek balek egtkan kerete tu telah di ubahsuai lengkap oleh papa. antara yang di janjikan ialah~
→ re-cat. kale puteh. kikis balek cat - cat lame tu
overhaul
→ ganti tinted baru
→ bumper kancil yang ori. tamau yg mira, nak yang kancil 1st edition punya D:

so
tadi kancil baru smpai. cewah, aku kontrol je dpan pc. mama dah usik usik "suke la tu, kancil dh smpai" pastu mama masuk balek lam bilik, buat keje die. x abes abes keje. hais. 5 minit patu trus bawak lari kunci kete kancil tu dgan kete kete tu skali. mwahaha
bes bes
still laju XD
aku suka kamu kancil!! <33333 so aku dah mintak izin nak drive besok gi kl. mama, heh, mcm kasi je. kompem x bg punye. ala, at least dh try. hoho, prasaan happy ttp x ilang lagi lol.

si ziqri ngan banggenye boast kat aku cakap die pro maen dota. die dh masuk dota tournament. tah ape ape lagi. cheh, mcm la kte x pnah masuk. due kali lak tu. kali ke due tu abg die ngan bob ajak balik. tah ah, last skali malas lyan die. maken mnjadi jadi. x pham bahase sarcastic langsung. argh, statistik serta sadistik btol kpale otak budak mrsm. *sry kpd yg trase huhu*

diana abes kedit. wah T.T salah aku sbb die je asek super saver D: bsalah gile. omg. truk gile aku T_T;;

ahad bday sarah. egt nk bli adiah sket kat die, bsok atau luse. tgk ah. bsok abg balek. akak balek. hais, meriah ah rumah nmpak gaye nye.

..

thats all?

tak lagi. PAPA MANA LAPTOP AIZAT???!!! DDDD:

roti-terbakar

13 August, 2008

bende karut - tade keje 1

mood : bosan lagi.
music : Carry This Picture - Dashboard Confessional

tgk la ape aku buat bile bosan. bukan study TITAS. hais.

bosan 1.



bosan 2.



bosan 3.



bosan 4.



bosan 5.



tgk la. ape la ade ngan muke aku. ade muke bekam. mmg taleh blah. si bob ade amitabh blacan ngan ronaldo. haha. muke sof = anuar zain a.k.a lelaki idaman malaya (yela sgt.) aripin, ade muke jackie chan ngan shah rukh khan (mmg ade persamaan pun xD) si auni ade muke lee kuan yew. haha. karut karut. die punye pixel tak lawa. nnt nnt la aku edit balek. malas, tga gune pc cc. bukan ade potoshop pe.

hais. ape la nak jadi ngan aku. papa suruh online apply utk uitm boleh lak aku buat keje karut ni. hais.

rotiTERbakar desu~

12 August, 2008

ties that bind

mood : boringboringboring. hais
music : A Certain Romance - Artic Monkey

kenape? why? porke??? argh. sungguh dem boring kelas programming ini. tah ape tah puan halimaton bebel ni. 3 jam die bebel, 3 jam ktorang idle mood. oh, betape mudahnye kitorang distracted karena komputer di depan mata. patut lah dekat sekola kerajaan tamau taruk komputer atas meja student. hahaha.

kte start dari dpan dlu. amar, bukak forum myfursona tah pebende tah. si nazrul asek duk garu kepale je. si daus, o2 jam. si fazlan, tersengguk dari tadi lagi. tga tga ade aku, bukak blog org. arip, naruto. x pun gelak. cube buat orang gelak. ops die tgk skrin aku. hehe. blakang pulak si adib tga update virus. si faiz x abes2 prektis dota. si CK (brgantung kpd keadaan, nama sbenar Chun Keat, org panggil cina kampung, cina kedah. dlam lab, org panggil cina komputer. aritu naek teksi, tetinggal hp, org panggil cina kereta. hais.) tga bukak web hp SE sbb hp ilang. si timy buat buat paham, dlam ati, tuhan je tau. dan ktorang. pas kuar lab ah.

tadi kami maen dota. menyalahgunakan komputer btol la. bebudak pompuan pun 2x5 je. tah bukak fster gne kproxy atau gne vtunnel. ceh, mntang mntang fster, mspace kne block, gne proxy. lagi salah gune. muke joe ee mmg x leh blah. amoi ni nmpak blur je dari dlu, tp skang nmpk blur gile. nmpk beze, nmpak gile BLUR ah. yg laen, muke sme mcm pham je. waktu buat programming aku gak jadi mangse. takpun si fazlan a.k.a dekan. atau si arip. dan adib. haih.

aku ni malas dga puan kat depan mengomel ape tah.tp waktu buat program mcm dpat lak ape yang die bebel tu. ceh, smbil aku bace blog tlinge aku berfungsi kut. dasat gak aku nih. pawer. ngehehe

semalam black day aku. mmg semua bende tak kene. semue dok approach aku, "saiful, awak x ape ape ke? nape diam je, boring laa." tak pun "epul, muram je pesal?" dan mcm2 lgla. mlas aku layan. ah baru tregt smlm aku dress sme itam. all black. baru prasan. cheh.

waktu balek tu aku dduk dlam bas sorg2. dlam bas tu ade ah 3-4 tmpat dduk yg kosong. saje aku taruk beg sblah sit aku, malas nak sembang dgn orang laen. sme bdak bdak ddz dduk kat blakang, aku kat tga tga. layan nafsu. dga mp3 kat hp. lagu COB jadi pilihan. lagu2 oldies silih berganti. begitu berkecamuk kepale otak aku.
tetibe ade getaran dlam poket. oh hp. dpat msg. dekan antar. bunyinye "epul, kalau kau ade masalah.. Ko leh share dgn ktorang.. ktorang skrang ni dah mcm 1 kluarge. mcm abg abg & akak akak kau.." ayat last tu mmg x leh blah. sadly enough, aku x reply pun msg tu. biar ah.

mlam tu aku lepak atas katel je. msg2 ngan sarina. hampir hampir die tahu. ha. patu aku mintak diri, asaimen alasan ku. patu tetido. dlam tetido tu bole lak mimpi yg paling aku x nak. aku dh malas rase rindu, sedih. betul. sdar sdar ade msg dari dekan, "meh dtg bilik faiz, kte bahagi adiah" tp well, aku x pasan.
ah biarlah. adiah dota tu. ala. bukan aku buat ape pun. last game aku tade pe. punca kekalahan derang. hmp.

tah mcm mane, diana dtg tlg aku. die la tlg bg aku tidur dgn nyenyak balek. thanks. stelah mcm mcm masalah aku selesaikan dan alami.

ari ni aku terus jadi hyper balek. tamau org rsau. hehe. pdan muke, sape suh worried aku sgt.

..

papa order lap top !O! baru nk bg suggestion lap top pe bes ;_; acer aspire tu ade AMD turion x2 DD: ade nvidia DD: bes bes ;_; dpat offer yg x leh resist T.T
tapi, papa dah order. tu pun dah cukup buat aku happy. slalu sruh uncle abu je tlg. kali ni at least ade motivasi nak buat sendiri. bangge :D

tu je~
roti-TERbakar desu!

09 August, 2008

indecent obsession

mood : lapar desu
music : now that i can see - couple

hais. lapar D: setelah makanan yang di makan pagi tadi tidak lagi berkesan untuk menanggung rase lapar yang kian memuncak sekarang, maka aku tga memikirkan proposal si rafique untuk bermain dota desu.

aku.. sepatutnya tga main dota skang. dkat kolej. aku kat umah. semue salah korang bob, rafique. D: aku antara top hero tournament tu. D: ish, kejam kau rafique D: sampai hati ko pakse aku balek sdgkan ko tade DD:

pagi ni bermule dgn super saver si diaNa :D dgn gembira aku menjawab panggilannya~ melepaskan rindu, gado gado manje, ah, aku rase kitorang ni, x mcam couple laen. srysly, dgn dia sering beralah, sampai aku mmg rase guilty gile, dia mmg memahami aku. x marah aku kalau lambat atau ape, tapi die bgtawu yg dia worried gila gila. ni buat aku rasa sungguh bahagia. oh, knape aku jumpe kau skarang? knape bukan waktu umur 28? trus boleh masuk minang je.

9.30 pagi, ade game dota lagi. smlm dh dominating, gune zeus. mati 2 kali (biase ah aku, kalau main dota, being a feeder is just another 'me' orz) awal awal jelah pastu aku mengganasss. wahaha. trus dominating :D padan muke kamu broodmother dan razor. seta venom. sape suruh kamu jadi fav hero aku. kan aku tau kelemahan kamu semua. hehe. :D pastu stak D: sial komputer komputer utm ni mcm gne pentium 2 je. masalah. si daus maen bukan stakat lag tahap screen shot dah, tahap slide show powerpoint. tapi still stun tpat tpat (gune earthshaker). sumer stun die lak tu. siot je. pagi ni, dominating gak. si burn still atas aku, padahal aku kill lagi banyak D: ape ni, berat sblah do. yg penting, si dekan dpat beyond godlike, lagi skali. dia lah hero kami. sayang dekan :D due due game kami owning. dan of course, dah own x kan la x mng. lg satu, aku dpat triple kill :D puas ati.

12.00 tgahari dh redi dpan gate dh. mama kol, katanya otw dah, smpai naek kete fiat punto kaler puteh, lawa comel! u///u bole bukak bumbung xD not bad for a 1995 car, comfortable gile! gamba? later desu. XD skang saye dh jato chenta dgn fiat punto itu. <33333

tapi..

abang dh cop!!!! TTOTT mane acik! kte tak tau ape pun, tetibe die dh cop awal awal dah D: tape tape, kancil tga overhaul, tunggu taim je. kancil, aku maseh chenta padamu. XD

kblakangan ni aku slalu sgt dga lagu lame. duran duran, air supply, diana ross, micheal learns to rock, wham, ah, sebut je. tapi, yang peliknye aku dga lagu sheila majid. mmg dh lame nk dga balik, tapi baru baru nie je sejajar dgn motto kumpulan de' acoustic four yaitu menyebarkan semule lagu lagu evergreen (Ms Aisu; Ashrap; Priscella) maka aku mendenga balek lagu lagu tu. haha. bes bes. call me weird, but thats me. so lagu death sme bole tunggu jap, bagi laluan kat lagu lagu pelik cam coldplay etc plak yeh?

tu saje~
roti TERbakar desu!

05 August, 2008

tag(ed) and tag(ing)

tade cukup time so,

1.

1. Suka nama ape?
- saiful!

2. Perkara yg tidak disukai:
- org yg tunjuk pandai komputer D: mcm la kte tatau

3. Tempat yang paling disukai:
- bilik, ade computer desu. ade air cond ^O^/

4. Perwatakan anda macam mana? Bagi saya 4.

* pemalas
* biseng
* annoying
* suke drive recklessly

5. lagu favourite? give me 2 favourite songs..
- silent night bodom night, futari ha wasurechau

6. Pernah suka atau minat seseorang tak?
- pernah pernah

7. Lucky person who being tagged..

* acap
* dora
* sarina
* kazu

2.

1. At what age do you wish to get marry married?
- 28!

2. Where will you go if someone sponsors you ticket?
- semue nak D: germany, holland, japan

3. What's your favorite thing to do?

* online
* anime desu
* dota!
* movie
* outing dgn member!


4. Do you think that money can buy happiness?
- of course

5. If you have one dream to come true, what would it be?
- 10 million paun setaun

6. Do you believe that you can survive without money?
- tidak

7. What are you afraid to lose the most?
- friends

8. If you win $1 million, what would you do?
- LAPTOP + PC DESU. patu nk repair kancil ;_;

9. How would you describe the person you like?
- u///u

10.List out 3 good points of the person who tagged you:

* dia pandai lokes
* dia suka coklat, ice cream (dan diet)
* dia sangat random.


11. What are the requirements that you wish from the other half.
- em~ tah ah

12. If you could rewind time, would you?
- nak lah D:

13. What is your ambition?
- spatutnye engineer, patu arkitek, skang..

14. If you can teleport, where would you go?
- away from the sun :D

15. What do you think is the most important thing in your life?
- duet

16. If you could undo doing one mistake in the past, what would it be?
- banyak beb

18. What music have you been listening recently?
- sheila majid XD

19. What is the one thing you cannot do but you wish you could?
- tah, em hidup dgn carefree?

20.Did you love someone with all your heart?
- yessu

3.

1. What brand do you love most? Give me only 1.
- aku bukan kenal-brand, tapi kalau adidas atau nike, prefer nike

2. Are you waiting for your prince charming now?
- u_u; soalan ni vio je leh jwab sankkyu

3. Type or Write?
- type-desu! but kalau mE, i think she prefer write den typo type desu

4. Superman or Batman?
- JOKER. "whyyy sooo seriooousss???" XD

5. Is your school rock?
- no, we rock the school.

6. Are you nerd?
- thats vio. u_u

7. A, B, C.
- defghijklmnopqrstuvwxyzkens.

8. Where do you want to go?
- melancong

9. What type is your house?
- unisex.

10. Are you popular?
- no wai. u_u

11. Did you love people who gave you this tag?
- u//u


4.

1. Apakah barang idaman yang tak mampu atau belum dibeli?
- vaio, pc + subwoofer, kerete savvy, hp baru yg gempak

2. Orang yang awak minat kat sekolah atau kat mana-mana namanya start huruf apa?
- X

3. 5 benda yang disayangi:

* kawan?
* dia
* henfon(?) buat baling je ah
* pc!
* laptop
* (?) aircond desu

4. 6 aktiviti yang dilakukan ketika bosan:

* makan
* minum
* tido
* asai
* online
* mandi

5. 5 Artis kegemaran dan harap akan berjumpa dengan artis tersebut samada luar negara atau tempatan.

* billie joe!
* COB
* inflames
* sheila majid!
* YUI!~!~!!!!


6. Orang yang akan kena tag:

* acap
* dora
* sarina
* kazu


5.

1. Jelaskan perangai buruk yang ada pada diri anda.
- annoying desu

2. Jelaskan perangai baik yang ada pada diri anda.
- diam bile x perlu diam

3. Ceritakan pengalaman lucu yang masih tersimpan di dalam kotak memori anda.
- byk xD

4. Ceritakan, masa bila anda bertemu dengan jejaka idaman anda?
- masa berganti~

5. Berikan 3 perkataan yang anda sebut semasa berjumpa dengan jejaka idaman anda?

* im not a gay
* omfg ure a gay
* gaaaayyyy, NNNNNNNOOOOOOOOOO!!!

6. Bagaimanakah anda berkenalan dengan jejaka idaman anda?
- u_u

7. Berikan nama singkatan bagi jejaka idaman anda.
- u_u

8. Pernahkah anda terpijak atau terkena tahi anjing?
- tidak

9. Pernahkah anda terberak dalam seluar?
- kcik kcik

10. Apakah yang akan anda lakukan apabila bertemu dengan Pontianak?
- kejar? paku sbb die lawa?

abes wahai oujo. u_u

15 July, 2008

soundtrack to your escape.

mood : mixed
music : Come Clarity - In Flames

MUHAMMAD SAIFUL A'IZAT BIN AHMAD ZAKI

Saudara/i,

TAWARAN KEMASUKAN PELAJAR KE UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA,
BAGI SEMESTER 1 SESI AKEDEMIK 2008/2009

Tahniah, sukacita dimaklumkan anda telah ditawarkan tempat bagi mengikuti program seperti berikut :-

Program : DDZ - DIPLOMA SAINS KOMPUTER (MULTIMEDIA)

"u_u... o_O!!!" was my reaction u_u i wasn't sure what im suppose to feel at the moment.
so yeah, papa suruh ambik dulu, and i was like hooray!(?) u_u; and around 0000 ++ i told my friends and i get a mixed reaction, which im expecting it lol. so 17/7, ill be leaving this computer with its snailmyx XD

thats all?
roti-TERbakar

12 July, 2008

Only For The Weak

mood : rebellious
music : Silent Night, Bodom Night - Children Of Bodom

rafique sms-ed me, die ajak pegi main dota. ape lagi, mesti ah aku agreed. dh lame x lepas gian XD pastu tetibe tergt kat mE, amal, bebdak spam lah~ jd ak msg ah u_u well x ah lame sgt, nk tnye bende jer, nk lengkapkan smthing haha
so dalam pukul 0100 cmtu aku tunggu dpan umah die, egt die dh lame redi, tetgk die ckap line x clear, tunggu jap. 0130 still x clear, aku dpan umah die mcam tmpat nyamuk gigit lak =_=

otw gi sane, aku tunjuk kat die gamba member2 men paintball, well die nampak regret gak lah, tapi dia, dh name Rafique Bin Shamsul Bahri, kompem ego tinggi gile nk ngaku. haish, mcm mcm member aku nie. sorg emosi, sorg ego. haizz.

so picture of the day? yeah, bru nk update kalender yg ben kasik XD ni die~

my fav part of my room ^^;

11 July, 2008

My Sweet Shadow

mood : enlightened
music : Hatebreeder - Children Of Bodom

finished! my playlist <33 i love my playlist! XD pnat buat nak taruk kat blog xDDD pasni boleh taruk kat blog <33

..

on 2nd thought, maybe no u_u maybe i just let it be on myspace, for me and only me to hear it. u_u

celcom. is it THAT good? well lets find out :D

thats all~

roti TERbakar

10 July, 2008

aftermath

mood : BAKA MOOD ACTIVATED!
music : Who Are You - The WHO

i end up lying on my bed. still, i can't get what bob's words out of my mind. really. it just like, stuck inside here. fuck. saket. blakang badan ade mcm lebam bulat. it fucking hurts. okay x de la sakit like kene tikam dgn stygian desolator (dota lol), tapi mcam kene cranium basher (dota lagi lol). pastu baru prasan kaki ade, tgan pun ade. hais.


i slept.


mama papa ade function kat putra (pakai baju melayu? lol). so i decided to go to cc. i gave papa a call, he say okay, you may, but make sure come back early. yah, thats a confirmation their going to be late. so sof sms me saying thanks, have a gud time, blahblahblah, talking about the 'congrates, u just being shot by a paintball marker just now' mark D: she said what im doing, i said well, driving, nak pegi cc. dah lame x online and stuff. pastu sof said that her parents are out, dinner, die balek balek kene siapkan ayah die punye songket etc. pastu die cakap yg her laptop down, takleh online. so i asked her whether she want to go to and she said YES. u_u;
thats a problem actually. u_u;;;
sofhatun nur, the first daughter of a well-known parents here, superbly rich, distinguished family, very clever, will fly to UK under JPA.
me? well nothing. u_u
well, everything then went from worst to disaster, to catastrophe. u_u of course, her parents are angry, but well, salah aku gak ajak die. bodoh gile u_u; yah im stupid. u_u baka. u_u
sorry U_U

so hari tu end up with a mixed feeling inside me. u_u guilt, happy, sad, hyper and yah, sleep is the easiest way out. tapi tapi, nak cakap dengan dia
so malam tu aku tido pukol 4 lebeh haha. and i sleep soundly.

omg parents die ngan parents aku ade function kat tempat same? o_O!!!
some updated pictures of that day.

mcam bentuk hati kata sof

omg it sure does. u_u

lol pose 1

and why me? T.T

sincerely done.

roti TERbakar

09 July, 2008

aftermath - a conversation

mood : satisfied
music : Say Goodnight - Bullet For My Valentine

i remember, what bob said to me when i was driving.
"gile ah jat, aku puas hati giler dpat maen ngan member member tadi! aku x kesah dah bile naek komuter nnt orang usha slack baju ngan seluar aku, aku pakai terus medal nih," sambil tunjuk medal die.
srysly, i was satisfied myself. it was lyke, our first and last time playing paintball together. and we won until semi final. so okay what? member punye pasal, i lend bob RM40 for the fee charge. the money we won is RM200, so when splited into 5 ppl, evryone get RM40 back, and bob paid me back. well i dont mind if bob keep the money. yang penting, i want to enjoy the game. and i did. cume satu je.

"ye, ak pun paham," bob said to me. dier paham kot riak muke aku. tah lah.
"ak pun tak puas hati jugak. ak dtg sini jao jao, bukannye nk maen skali," i know, he was referring to rafique. i kept quiet, and drove.
"ko dah ah member ngan ak dah 8 taon lebeh dah. rafique, 7 taon lebeh dah." i remain silent.
"kalau lpas ni dapat main x pe lah, tapi ko tau ah, awal awal masuk U, semua cakap, ala cuti sem ade~ tapi tgk la, nnt waktu cuti sem, kompem. CONFIRM die keluar ngan member U atau awek die."
"bile die bagi alasan camtu, ak terasa tau."
"alah, bukan ko x paham rafique to camne, die mmg camtu pun, x kan terase lagi.." i replied, defending him. i don't know why i did that, maybe i don't want any of my friend get hurts. i don't know.

"ye ah tapi takkan la pegi sekolah punye carnival, at least sokong la kite pun kalau x maen, ini tidak. pegi jalan jalan dgn pompuan."
"tu lah, first time aku dga ko dah couple, aku tergelak ko tau. egt pastu, lupe member. aleh aleh ak baru tau yg diana tu memahami gile," mmg, aku x nafikan, bile cakap nak main dota ngan rafique, bob, diana cakap, "main main gak, egt di tau!" and bile keluar, die slalu egtkan, "simpan duet, nnt nak maen dota.."
yeah, bob's right. so i do what i do, remain silent and drive the kancil towards KTM station.

all the way back to bandar country homes, i kept thinking, what will happen in the next 10, no, 2 years? will we be the best buddies ever?

and for why i remain mostly quiet, i don't know.. if i talked, maybe i'd cry. lol. so thats what happened that saturday evening.

calci-yum sdap jugak eh? XD

roti-TERbakar.