28 October, 2011

lessthanamini , morethanakancil

colleague #1 : saiful, you datang sini naik motor eh?
aku : nah, i'm driving. why?
colleague #1 : wahh. what car?
aku : kancil.
colleague #1 : tipu lah! anak pengarah mana ada pakai kancil
aku : betul lah.. what is the benefit if i lie to you about my car?
colleague #1 : eh tak cayalah.. tak standard ah bawak kereta macam tu
aku : ....


colleague #2 : bhai hujan lagi lah camni
aku : tau takpe. leceh ah hujan
colleague #2 : ah kau takpe ah naik kereta
aku : leceh kot, jem lagi.. cam harom.
colleague #2 : ah takpe ah kau bawak kereta besau boleh ah
aku : besa mende nye kancil je kot
colleague #2 : kancil?
aku : ha'ah.. dah dkat 15 tahun ade dengan aku..
colleague #2 : ah.. kerete tu kau patut ganti je..
aku : ....

colleague #3 : saiful awak parking dekat mana?
aku : park dekat bumbung depan block 9. kenapa?
colleague #3 : bumbung? tempat parking pengarah tu?
aku : hah yelah kak.. saya tak tau.. mama suruh park je situ, kalau tak mane lagi an nak park? semua macam full je
colleague #3 : laa, awak bukan bawak kancil jeke?
aku : ...


either way I'm happy to tell you I might be using that kancil until at least 2015.
yep. until her 20th birthday.

what's with the title? oh, papa nak jual MINI. so. yeah. and it's rhyme. and it's actually stuck inside my head.

ssupp.

4 comments:

- - said...

shes more than just a car. colleague #1 intend to know what car you drive, tapi soalan tak boleh belah.

N. said...

lessthanmini! :D

- - said...

@ N., hahaha, mula-mula baca tajuk macam, "Eh blog amal!" then rupanya tade kaitan tho >.<

aLia-nL said...

asalkan ada kereta nk dibawa ke sana ke sini sudah memadai.bersyukur je lah kan.