02 September, 2009

tag by dora


aku x tau ni tag no bape orz


one

dulu waktu kecik kecik aku slalu frust sbb boring. ye la, rumah dekat Federal Hill tu, semue jauh jauh. mmg sebijik sebijik, satu atas bukit sini, satu atas bukit sana. fuh. jadi petang2 tu aku slalu naik basikal pastu meronda ronda. kadang2 tu pusing kawasan rumah aku ni sampai aku dah bosan, jadi satu hari tu waktu papa mama tengah tido (pukul 3 ptg hari sabtu x salah) aku ngan abang aku pegi sampai dekat dgn Sri Perdana (yerp. agak jaoh la) otw balik kantoi ngan papa naik kereta kancil NAN 14 lol T.T die balik die x cakap ape, terus bawak family aku gi pasar malam, tinggal ktorang. siap kunci pintu lagi wuuuu.

two

cycling partner aku dedulu, Atiqah. aku pernah mention dalam post lepas. jadi xpyah le aku ulang sape die tu. dulu die sgt le chubby xD terus terang cakap, aku xtau le tu cinta pertama aku ke tidak, dh le rapat gile. gi je mane-mane kat situ kalau x ajak die, rase guilty pun de gak. gado pun saje saje nak kacau die. tapi lepas die fly gi USA waktu ktorang umur 5 tahun, aku cukup bosan. rase serba xkene. lame gak la baru aku okay. then baru baru ni aku melawat die (dah balik baru2 ni) umur pun dh 17 time tu, die dh jadi mcm model. nak tego pun gile bersalah. huh. dulu bukan main rapat. skang ni, mane la die nak egt xD

three

cite aku dkat tadika. Tadika Masjid Abu Bakar As-Siddiq. aku le satu-satunya manusia dlam rumah aku yg cukup 2 tahun bertadika kat sane. (abg aku tak pernah pun kat sane, kakak aku pun same gak kot, adik aku setaun je) dulu kalau bangun je pagi, first thing yg kene cari, stokin. =_= aku pun x tau la asal, tapi stokin aku, asek ilang je! huh. pas papa hantar, bagi duit banje 2 ringgit kalau x salah, aku gune singgit beli karipap. singgit lagi aku simpan. simpan simpan beli tamiya. haha. dash yankuro kalau x salah aku. kekeke

four

ade gak love interest aku kat sane. name die Shahratul Izati. heh. kecik2 dh gatal lol. besar besar bukan main susah nak mengusha awek. kecik2 je pandai xP anyways, aku x tau le tapi otw gi toilet aku mesti lalu kelas die, dan die duduk tepi pintu tu. haha. kdg2 tu sngaje je aku gi toilet sbb nak usha die xD

five

cerite sbnanye nape name aku ngan adik aku lebih kurang same, sbb aku yg bagi name kat die u_u; waktu tu aku umur 5 ke 6 tahun tah. shud be 5 la, sbb beza me with my sis is 5 years (dua dua, kakak 5 taun lagi tua, Aizati 5 taun lagi muda) waktu mama bawak balik adik aku ni, aku tga happy gile. happy la kut sbb dpat adik baru, mangse buli baru, mcm dapat mainan baru la ni aku rase. then waktu tga riuh2 kat lam bilik tetamu tu (mama duduk kat bilik tetamu dekat bawah sbb x larat naik atas, lagipun sng nak ber-tungku) ade la manusia (dh lupe u.u) tanye, ape name die, mama x tau lagikut time tu. so tga pikir pikir ngan papa tu, aku la bagi suggestion. "Mama, apa kate taruk Shahratul Izati?" pastu aku pegi amik cekodok sambung makan (srys aku egt lagi btape glojohnye aku makan u.u) Mama pun cam stuju cume tukar jadi Aizati. haha. tau tau le mane aku dapat idea nak bagi name tu xP

six

aku egt lagi, around umur 5 taun jugak la kan. ade la kucheng yg aku sayang gile. namenye Comot! sbb aku bagi name kut u_u; aku yang duk panggil Comot, aku pun x tau la asal. xD tapi pendek kate byk gak le mende yg aku bagi name ni. so satu hari ni, kami gi Langkawi, then terus ke kampung dekat Sg Petani. Balik je dari kampung tu first thing aku cari Comot. Kunci rumah tu tak bukak lagi, and Comot ni slalunye kalau balik kampung biar dekat luar je, sbb die mmg suke lepak kat luar. Panggil punye panggil, tak keluar gak. Lame gak cari, pastu bile nak bukak pintu rumah tu, ade la nampak kesan darah. banyak la utk mnatang kecik cam kucheng tu. aku agak umur kucheng tu lam setaun gak ah, jantan. nampak tapak kaki kucheng, darah tu dh xcair, dh melekat dh. aku tau la maksud tu ape, tapi aku xleh accept. sampai malam aku tunggu Comot tak balik-balik. Tak nak masuk rumah. Tak tukar baju semua. Merajuk la kononnya. Tunggu si Comot balik. Sampai hari ni aku egt hari tu.

seven

waktu tu aku umur 7 taon. waktu tu umur Kancil NAN 14 tu dh setaun ngan ktorang. Papa outstation. slalu cmtu. Mama x reti drive. Jadi Pak Tam la bawak motor pi rumah ktorang, pastu ambik ktorang anta pegi skola/kerja. First hantar kami dulu, baru hantar Mama. Slalunye aku pergi memang la gembira, best, sbb naik Isuzu Trooper. fuh. gile Awesome kereta tu. umur 10 taun dah ade TV/VCD player dalam kete tu xP ok anyway, sblum hanta kami, menjadi kebiasaan kami mengambil anak jiran kami yg xde la jiran sgt, jauh gak le rumah beliau. name mamat tu Ridhuan, same umur ngan kakak. Slalu sakat kakak, sbb fergh, skali die masuk kereta, bau HARUM GILE. b-o die kaw kaw ah. bak kate bdak SERATAS, TAT TAT AH. menahan nafas la kami sepanjang jalan nak ke SKSHAS t.t

eight

waktu aku umur 5 tahun, aku egt lagi. time tu baru lepas exam kut. ke baru nak exam. tah le. tapi aku ber-file la ke tadika aku. Klau x aku pakai beg yg bapak besau tu xD sampai sampai je, member2 dh panggil aku. "Weh, budak kelas sebelah nak gaduh" or smthng like that. haaa jgn main main, dulu aku ni kire kaki gado gak ah xD srys. derang cite la yg derang ni sblom aku dtg kene bantai kaw kaw ah sbb xckup org, jadi aku dtg ni kire boleh menolong ah. so kitorang ni pun gi la kelas sblah ni, aku bawak file aku, pastu gadoh2 la ala Crow Zero. xde la jerit ORA ORA ORAAAAA!! tapi stakat baling botol air, pukul gune file, tumbuk terajang tu ade la. dh le gaduh lam kelas lak tu lol. ktorang tga winning ni, derang mmg xterlawan langsung. dh setel je derang, aku prasan de lagi sekor mamat ni. die pakai songkok, duduk elok je kat penjuru kelas tu. tgk ktorang. aku agak panas dan agak over confident la ni. terus gi gado ngan die. gile. mamat tu kecik lagi dari aku, yet lagi kuat dari aku. lagi kuat dari 2-3 org. tapi die still x leh lawan ktorang, jadi aku ngan die lawan 1 on 1, haha. tengah bedebuk bedebik, Ustazah Zee datang. maka ke Guru Besar lah aku. >_> bende ni tadika tu simpan sampai skang, xbgtau parents aku. sbb aku dulu slalu gak la dapat no 1 kat tadika ni xP tu yang aku dihargai sikit xP

dan mamat tu lepas tu jadi member baik aku hahaha

nine

darjah 2. waktu tu aku masih pandai mengusha awek xD Love interest terbaru aku, Hashima. name pendek die, Shima. Org die tinggi wehhhhh. mcm model. xpadan ngan aku hahahahaha. siot. dipendekkan cite aku ni kire org yg masalah gak la. delinquent la kirenye. aku gado sbb aku suke, baru manly ;D dan musuh utama aku adalah budak masalah #2, Fareez. die ni lagi pendek dari aku, jadi aku panggil die pendek, die panggil aku kecik. jadi kami same same la gado. gado blakang Hashima, sbb xmau die fikir aku ni teruk la ape la xP It turns out that Fareez ni rupenye ade love interest gak ngan Hashima ni, tu yang die slalu buat hal, sbb nak tarik perhatian Hashima ni haha. Aku kelas ngan budak2 ni sampai darjah 3.

ten

aku x tau asal, tapi masuk darjah 4, aku dah jadi... baik. peh. srys. dh rajin buat kerje skola, dh diam xbising2 dh, maybe sbb darjah 4 ni, die tukar2 kelas. so aku dari 1,2,3 Tekun, masuk 4 Maju. Sorg due je yg aku kenal. Maybe tu la aku jadi pendiam sikit. well anyways dalam diam diam aku tu ade la aku kenal ngan 2-3 org budak perempuan yg, er, ramah gak ah. Haiza, Hafiza. aku egt name derang sbb pelik. hahahaha. Haiza ni budak die chubby, xgmuk. tp chubby haha. die ade kezen name Hafiza, dan derang satu kelas, termasuk aku lah. derang ni leh kire rapat la ngan aku, sbb derang ni, mmg suke merepek xD tu baru 2 org. ade la seko minah ni, samade aku mmg prasan atau die saje saje nak kenekan aku, name die Atiqah gak kot. ke Afiqah. aku lupe u_u tapi aku egt sbb die perempuan yg rambut die ponytail kalau x salah aku, rambut die perang2, kurus gak ah, muke not bad xP putih bukan melepak, putih yg merah2 sikit tu. haa. die ni rajin gak nyakat aku. x silap aku die dari darjah 1 satu kelas ngan aku. orang die ok ok la, x bising, x de la senyap mane pun. satu hari tu die tanye aku, kenapa aku makin senyap je, dh x happy, aku cakap le dh xde sape nak sembang, lalu die cakap die volunteer nak teman aku u_u; aku cakap teman gi mane? die cakap teman la, kalau bosan bosan tu, pegi la tempat duduk die sembang2 ngan die sbb die suke sembang ngan aku. die cakap la.

well anyhow aku rase ... start dari taun ni la aku mcm hilang smgt nak ade love interest dh xD sbb lepas lepas tu aku dh xde dh kot

eleven.

aku suke main Digimon. darjah 4 tu aku kire gile Digimon. dan Digimon adelah bende terlarang di sekolah aku. of course la. gile nye aku kat digimon ni, aku beli buku petak kecik2 nak lukis gamba Digimon ni. ehhh. bukan lukis biase kay? melorek kotak kotak kecik tu, membentuk seekor Digimon! haha. byk gak la, and aku still egt digimon pertama aku lukes ialah Botamon! hahaha. sbb senang, lgpun mnatang tu kaler itam je semue xP digimon second aku lukes ialah Agumon! xD

twelve

aku frust sgt si Mufid ni. member aku darjah 4 Maju tu. die cakap die dh dapat Meramon. huh. aku nak sgt natang Champion ni. slalu dapat Greymon je. Aku suh die aja cmne dapat, die suh aku bawak Digimon aku. GILE LA. first time aku bawak bende haram masuk sekolah. xD dan die pengawas lagitu. haih. nasib baik dapat, tapi Meramon yg cheat punye. hahaha. jap je mati. wuwuwuu

thirteen

aku suke mrayau. kali ni lepas pindah. aku pindah pegi Rawang. huh. gile jauh. pindah je gi Rawang, aku jumpe Syed Tariq. Syed ni, byk influence aku dedulu. aku leh salahkan die gak aku x stdi xP die yg ajar dan ajak aku pegi jalan2 ikut Pusat Serenti. huu. gile lah. Jalan tanah merah tu. semangat gile aku folo die. tiap2 ari lepas skola. haha hmph. tu darjah 4 je. darjah 5 aku dh jadi baik balik xP

fourteen

cite pasal aku umur 6 taun balik. bende yang wajeb beli waktu umur 6 taun ni, stokin. hilanggggg je kerje. sampai kene label hantu makan stokin kat rumah. haih. aku xtau mane pegi stokin2 aku. sbb smpai je kat tadika kene bukak stokin, las las aku lupe mane aku punye stoking pegi. make pulanglah aku xberstokin. Last last skali Ustazah Zee yg bawak balik aku nye stokin. haha. gile sedih hidup aku. wuuu.

fifteen

kartun. kartun feveret aku dulu2 Tom and Jerry. baju pun Tom and Jerry. slalu abg aku dapat Tom, aku dapat Jerry. haha. gadoh pun cam Tom and Jerry gak. ade satu time tu, bile tape Tom and Jerry dah abes, die keluar skrin kale kale tu kan, pastu ade bunyi mcm mcm. huuu aku nangis kot time tu. gile cuak! takut hantu la. xD

then waktu darjah 3 kot. rutin harian aku hari sabtu. bangun pukul 9.00. tgk sailormoon. kdg2 terlepas, well x kesah sgt pun. then habis sailormoon tgk Dragon Ball Z. hahaha. ni kompem x lepas. pkul 10 lak tgk Digimon kalau x salah aku. tah le sbb kartun pukul 10 slalu tuka2. jadi x egt. pukul 10.30, SLAM DUNK! huh, kartun feveret! x3 kompem x lepas jugak. pengaruh aku nak main basketball sbb egt sng. tgk Sakuragi main dari noob ke pro cam sng je. huhuhu.

so tu jela top 15 aku. ade lagi, tp malas nak cite. xDD bes woo cite mende2 lame ni. kdg kdg rase cam kite ni dulu2 bodoh gile. tapi dh name bdak2 an? lol. so tu je la

oh ya. susah gak tag kali ni dora oi u_u

mau tag

ili, lil, burn, jieba, amal, tya, sue, nadmin pun skali la. kalau korg bace la. buat eh. tau susah tapi buat gak xD

7 comments:

ilif said...

ololololololo comeinye die time kecik xD
and very gatal too u_u

amal.najaa said...

Banyak nya love interest. XDDDD
Kecik2 dah gatal XDDD

saiful said...

@ili: it still weird ili with the f u_u; anyway ape yg comel lol.
@amal: haha thats why. bile fikir balik rase camdo gak xD then masuk umur 13 dh xreti mengusha awek dh xP

dora said...

usaha tangga kejayaan. ko habiskan jgk tag ni. haha! budak2 laki dulu mmg suka digimon ek? dulu kat skolah rendah aku pun semua duk pakat lukis macam ko. pastu kantoi ngan cikgu then kena rampas. sian.

dah slalu sgt usya awek time kecik2 pastu dia cam dah tak best kut. haha!

Tya Matdiah said...

sailormoon...? *lol* tak sangka. ehh, kenapa tag tya jgk.... *erk* tya ni pemalas ni...

saiful said...

@ tya: sailormoon sbb dh alang alang bangun pagi, so tgk jela XD x de, buat jugak

@dora : maybe kot. maybe ahaha. yg pasal lokes digimon tu, pas pindah skola tuka jadi lokes pokemon lak xDD

faiz abu bakar said...

dude...
gatai hang ni mse kecik.



aku rase, aku ade masalah memori,
so agak lmbt ak nk buat post ni